Zet de bank in het midden van de kamer - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
2 mei 2015

We zijn al snel geneigd om de bank in de woonkamer tegen een muur te plaatsen. Oké, in een wat kleinere woonkamer is dit vaak de enige mogelijkheid, maar wanneer je wel de ruimte hebt is dit eigenlijk erg zonde. De mooie achterzijde van de bank zien we daardoor haast nooit! Daarnaast kun je door de bank (iets) van de muur te plaatsen de kamer juist nóg ruimtelijker laten ogen. Ga je binnenkort de woonkamer opnieuw inrichten? Denk dan dus eens out of the box als je de bank een nieuw plekje in huis geeft.

Bank woonkamer7

Zet de bank in het midden van de ruimte en scheid op deze manier het zitgedeelte van de woonkamer met de eetkamer. Op deze manier is zowel het wonen als het eten in één grote ruimte, maar creëer je toch twee verschillende leefruimtes.  

Bank woonkamer5  Bank woonkamer9

Heb je een wat kleinere woonkamer en is het dus niet mogelijk om met de bank twee leefruimtes te creëren? Plaats ‘m dan toch niet helemaal tegen de muur, maar iets van de muur af. De mogelijkheid om helemaal rondom de bank te kunnen lopen, geeft een ruimtelijk gevoel!

Bank woonkamer6

Wij zijn vaak geneigd een grote hoekbank in een hoek van de woonkamer te plaatsen. Dit hoeft absoluut niet! Zo kun je de hoekbank wel in een hoek plaatsen, maar dan wel aan beide zijden enkele meters van de muur af. Op deze manier creëer je een knus zitgedeelte in het midden van de kamer. Ben je op zoek naar een hoekbank, kijk dan eens op otto.nl.

Bank woonkamer8  Bank woonkamer3

Ook kun je ervoor kiezen één zijde van de hoekbank tegen de muur te plaatsen en de andere zijde in de open ruimte te plaatsen. Het is helemaal niet erg om bij binnenkomst tegen de achterzijde van de bank aan te kijken. Hierdoor vorm je juist een apart zitgedeelte wat het extra knus en gezellig maakt om daar te zitten.

 

(Bron afbeeldingen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7)

Getagd met: ,


3 reacties op “Zet de bank in het midden van de kamer”

  Suzan

  28 oktober 2016

  Ik vind het een interessant artikel en heb mijn bank inderdaad naar het midden van de kamer gezet, waardoor het nu achter de bank een heel raar hoekje overblijft. Heb je tips? Mag ik eens een foto sturen (waar)?  31 oktober 2016

  Hi Suzan, wat leuk dat je je bank hebt verplaatst! Ik ben heel benieuwd; als je wilt, kun je een foto mailen naar marcella(a)stripesandwalls.nl. Kijk graag met je mee :-) Groetjes, Marcella


  Elvira

  23 februari 2017

  Wat een leuk artikel! Wij zijn van plan een hoekbank te kopen maar hebben een kleine woonkamer waarvan 1 lange muur, 1 muur met groot raam en een muur waar 2 deuren inzitten. Erg lastig dus om veel meubels kwijt te kunnen. Een bank midden in de kamer zou dus misschien een goede optie voor ons zijn. Maar zijn er nog bepaalde maatstaven voor wat de minimale ruimte moet zijn tussen de achterkant van de bank en de deuren, zodat het niet te gepropt wordt?