Wrong for Hay Lighting - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
29 november 2015

Een tijdje geleden werd ik uitgenodigd voor het WRONG FOR HAY Lighting Event. HAY – één van mijn favoriete merken – heeft zich sinds kort in Nederland gevestigd in Het Arsenaal in Naarden. Helaas kon ik niet op het event aanwezig zijn, maar gelukkig mocht ik een afspraak maken om later eens een kijkje te komen nemen. Ik werd hartelijk ontvangen door Manon van HAY, die mij een uitgebreide rondleiding door de showroom gaf. Een blogpost van de showroom volgt later nog, maar vandaag wil ik graag eerst de WRONG FOR HAY lighting collectie uitlichten.

Pion – Bertjan Pot for WRONG FOR HAY
Goed om te weten is dat WRONG FOR HAY en HAY twee losse labels zijn. Desalniettemin werkt designer Sebastian Wrong en zijn team voor de totstandkoming van de WRONG FOR HAY collectie nauw samen met het Deense merk HAY. Ze gaan – net als HAY – samenwerkingen aan met verschillende designers en deze bijzondere tafel- en vloerlamp is ontworpen door de Nederlandse designer Bertjan Pot. De lamp is er in twee formaten en geeft prachtig diffuus licht.

Cloche – Lars Beller Fjetland for WRONG FOR HAY
Mijn favoriet uit de WRONG FOR HAY lighting collectie is de Cloche. Naar deze mooie bureaulamp blijf ik gewoon kijken! Ik denk dat dat vooral door de bijzondere lijnen komt, maar ook het zwarte staal trekt mijn aandacht. De lamp hangt ver voorover, maar is uiteraard hartstikke stabiel.

HAY lighting3Pion – Bertjan Pot for WRONG FOR HAY (witte lampen links op de foto) | Cloche – Lars Beller Fjetland for WRONG FOR HAY (verkrijgbaar in zwart, wit, koper en messing).

Sinker – Wrong for Hay
Deze hanglamp is één van de nieuwe paradepaardjes en is verkrijgbaar in twee formaten en in de kleuren zwart, grijs en wit. Het koord is heeft dezelfde kleur als de lamp zelf waardoor het één geheel vormt. De lamp heeft daarbij een mooie matte afwerking: door de matte kap wordt het licht diffuus verspreid en kijk je nooit direct in de lichtbron. Perfect voor boven de eettafel!

HAY lighting4  HAY lighting5
Sinker – Wrong for Hay (hanglampen foto links) | Cloche – Lars Beller Fjetland for WRONG FOR HAY (bureaulamp foto rechts).

Noc – SmithMatthias for WRONG FOR HAY
Ook deze lampjes behoren tot mijn favorieten uit de collectie. Het leuke is dat je ze ergens aan kunt bevestigen; denk bijvoorbeeld aan een kast of aan een stang in de keuken. Ze zijn verkrijgbaar is donkergrijs, wit, groen en rood: leuk om verschillende kleuren met elkaar te combineren!

HAY lighting1  HAY lighting2
Noc – SmithMatthias for WRONG FOR HAY0 reacties op “Wrong for Hay Lighting”