Woonstijl: retro - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
23 december 2013

De retro woonstijl is de laatste jaren weer ontzettend populair. Het een leuke aan deze woonstijl is dat je er verschillende stijlen mee kunt creëren. Enerzijds kun je met de retro woonstijl terug naar de ‘hippietijd’ met opvallende kleuren en prints. Anderzijds kun je met deze woonstijl ook een heel stijlvol en modern interieur neerzetten. Hieronder heb ik een aantal kenmerken van de retro woonstijl op een rijtje gezet: van opvallend retro behang tot houten meubels en ronde vormen.

Woonstijl retro - retro behang  Woonstijl retro - retro behang

De allereerste kenmerk van de retro woonstijl is opvallend behang. Jaren ’70 patronen zijn dan een echte must, maar ook behang met gekke schilderingen zoals op de rechter foto.
.

Woonstijl retro - oranje  Woonstijl retro - groen

De kleuren die bij uitstek bij deze woonstijl horen zijn oranje en groen. Deze kleuren combineren mooi met wit en bruin.
.

Woonstijl retro - houten meubels  Woonstijl retro - houten meubels

Houten meubels mogen in een retro interieur niet ontbreken. Het houten retro dressoir is daarbij de absolute musthave.
.

Woonstijl retro - ronde vormen  Woonstijl retro - ronde vormen

Ook ronde vormen zijn kenmerkend voor de meubels die in een retro interieur passen. Ronde vormen zie je terug in tafels (bekijk hier mijn blogpost over ronde tafels) en stoelen, maar ook in lampen.
.

Woonstijl retro - accessoires  Woonstijl retro - accessoires

Een retro interieur maak je helemaal af met leuke accessoires. Een tafellamp, uiteraard met ronde vormen, en porseleinen vaasjes passen perfect bij deze woonstijl. Ook de cactus-plant geeft je interieur een retro tintje!
.

Wat vind jij van de retro woonstijl? 3 reacties op “Woonstijl: retro”


  25 december 2013

  Super, super, super! Bedankt voor de inspiratie!


  monique

  27 februari 2014

  Hey hallo….ik ben op zoek naar bovenstaand behang( de eerste links boven).
  Weet jij waar het te koop is??? bij de gamma in ieder geval niet meer.  2 maart 2014

  Hi Monique, helaas weet ik zo niet waar dit behang verkrijgbaar is (deze afbeelding is van een Duitse webwinkel, maar ook daar kan ik dit behang niet meer vinden). Als je via Google zoekt op “retro behang” krijg je wel veel alternatieven. Mocht ik ‘m een keer ergens tegen komen, dan laat ik het je nog weten. Groetjes, Marcella | Stripesandwalls.nl