Welke gordijnen kies je voor de babykamer? - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
17 juni 2019

Wanneer een kleine op komst is, wordt het tijd om na te gaan denken over de babykamer. Welke items mogen zeker niet ontbreken, welk thema kies je en wat wordt de hoofdkleur van de kamer? Het kiezen van de juiste gordijnen is ook een belangrijk punt om goed over na te denken. Wanneer je over raambekleding gaat nadenken, gaat het namelijk verder dan alleen het kiezen van een kleur.

Kies voor verduisterende gordijnen

De eerste weken slaapt een pasgeboren kindje ook in een lichte omgeving, maar wanneer de baby ouder wordt, is dat een ander verhaal. Als het kindje een paar maanden oud is, is het gevoeliger voor daglicht en kan het zomaar zijn dat het lastiger wordt om overdag in slaap te vallen. De babykamer kunnen verduisteren, is daarom erg belangrijk. Let daar dus op bij het aanschaffen van raambekleding. Met verduisterende gordijnen is een eerste stap gezet voor goede nachtrust voor je kindje.


Voorkom tocht en speel in op warmte of kou

Met raambekleding kun je ook inspelen op tocht, warmte en kou in de babykamer. Let bij aanschaf van gordijnen erop of ze een isolerende werking hebben. Verduisterende gordijnen zijn over het algemeen ook isolerend, want: hoe dikker de stof, hoe meer het gordijn isoleert. Isolerende gordijnen houden tocht tegen. Ideaal als jouw huis slecht geïsoleerd is. Ook houd je warmte dan wel kou buiten.


Van overgordijnen tot plissé en rolgordijnen

Bijna alle type raamdecoratie zijn tegenwoordig met verduisterende en isolerende eigenschappen verkrijgbaar. Ook voor kindergordijnen kun je dus nog alle kanten op en is het afhankelijk van jouw persoonlijke smaak voor welk type je kiest. Breng je juist met gordijnen kleur in de babykamer aan en laat je de muren neutraal? Of kies je voor raambekleding die perfect matcht met de kleur op de muur voor een rustig geheel? Het is helemaal aan jou!

 

Benieuwd naar de verschillende opties voor raamdecoratie?
Hier vind je de mogelijkheden op een rijtje.0 reacties op “Welke gordijnen kies je voor de babykamer?”