Welk materiaal dekbedovertrek kies je? - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
20 april 2022

Geen idee welk materiaal dekbedovertrek je moet kiezen? Van katoen tot flanel en satijn: voor je dekbedovertrek heb je de keuze uit verschillende materiaalsoorten. Ontdek hier de kenmerken en voor- en nadelen per materiaalsoort om erachter te komen welk materiaal het best bij jou wensen past. Jouw persoonlijke voorkeur en het seizoen zijn hierop van invloed. 

 

Katoen

De meeste dekbedovertrekken zijn gemaakt van katoen. Katoen is een natuurlijk materiaal en wordt gemaakt van de pluizen van een katoenplant. Katoen is qua prijs-kwaliteitverhouding een goede optie; het is sterk en gaat lang mee. Het absorbeert ook goed, waardoor het een fijn materiaalsoort is voor in de zomer. Een ander voordeel van een katoenen dekbedovertrek is dat het op hoge temperatuur wasbaar is. Wel kreukt het bijvoorbeeld meer dan satijn.

Percal

Misschien klinkt deze materiaalsoort wat minder bekend in de oren, maar laten we daar dan snel verandering in brengen. Percal is 100 procent katoen, maar heeft een nog hogere kwaliteit dan normaal katoen dankzij dunnere garen en dus een dichtere weving. Het heeft dus alle voordelen van katoen, maar dan extra sterk. Ook voelt het vaak net wat soepeler en gladder aan dan katoen, maar weer niet zo glad als satijn. Voor veel mensen een plezierige middenweg! Als je dus twijfelt over welk materiaal dekbedovertrek je moet kiezen, is dit een goede optie.

Satijn

Satijn is ook gemaakt van 100 procent katoen, alleen heeft het een andere weeftechniek. De draden zijn nóg dichter op elkaar geweven dan bij katoen of percal. Deze techniek heet satijn. Dankzij het glanzende oppervlak heeft satijn een luxe uitstraling. Ook is het soepel en voelt het zacht en koel aan. Perfect dus voor in de zomer. Daarnaast kreukt het ook minder dan katoen. Wel kunnen sommigen het te glad vinden aanvoelen, maar dat is persoonlijk.

Flanel

Waar de andere materialen in de zomermaanden prettig aanvoelen, is flanel voor de zomer wellicht minder geschikt. Het is een warme stof, maar dus extra lekker voor in de winter (of als je het hele jaar door een koukleum bent). Flanel voelt heel zacht aan en is heerlijk warm.

Linnen

We zullen maar met het nadeel beginnen: linnen kreukt. Ook kan het wat stugger aanvoelen. Wel is het een erg luchtige stof, ideaal voor in warme zomermaanden. Daarnaast is de linnen-look erg populair voor in de slaapkamer. Het zorgt voor een rustgevende en natuurlijke sfeer. Linnen is over het algemeen wat duurder, maar het materiaal is ontzettend sterk, dus het zal lang meegaan.

 

Welk materiaal dekbedovertrek past bij jou?
Ontdek mooie dekbedovertrekken van verschillende materialen op Bedsupply.nl

 0 reacties op “Welk materiaal dekbedovertrek kies je?”