Wanneer koop je nieuwe tuinmeubelen? - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
5 januari 2017

Wanneer is nou het beste moment om nieuwe tuinmeubelen aan te schaffen? Veel mensen vragen het zich af. Kun je het best vroeg in het seizoen een aankoop doen of juist als het buitenseizoen is afgelopen? 

Er zijn verschillende periodes van het jaar waarin tuinmeubelen over het algemeen aanzienlijk duurder zijn. Vooral in de lente betaal je meestal de hoofdprijs, omdat nog nauwelijks kortingen worden aangeboden. Vanaf het moment dat de zomer voorbij is, kunnen prijzen juist flink dalen. Wil je echt een koopje hebben, dan is het dus de moeite waard om tijdens de zomer slechts te oriënteren en inspiratie op te doen, maar met de daadwerkelijke aankoop te wachten totdat de warmste dagen van het jaar voorbij zijn. Natuurlijk betekent het wel dat je dat buitenseizoen niet meer zo lang van je nieuwe tuinmeubelen kunt genieten en dat het vaak weer een jaar duurt voordat je het weer zult gebruiken.

tuinmeubelen-kopen1  tuinmeubelen-kopen

De populairste periode is dus vaak niet de beste
Het merendeel van de mensen die nieuwe tuinmeubelen wil kopen, kiest ervoor om dit in het voorjaar te doen. Dat is natuurlijk niet zo vreemd, want zo heb je nog een heel seizoen voor je. Doordat de vraag dus groot is in de lente en ook de winkeliers nog een heel seizoen voor zich hebben, zijn de kortingen vaak nog minimaal. Wanneer is dan het beste moment om nieuwe tuinmeubelen of een loungeset aan te schaffen? Dit is eigenlijk vrij snel na de zomer. Wanneer de zomer is afgelopen, proberen winkeliers nog snel de resterende meubelen uit het huidige assortiment te verkopen.

Tuinmeubelen kopen in een outlet of bij een uitverkoop
Wil je toch graag aan het begin van de lente nieuwe tuinmeubelen aanschaffen? Houd dan eens in de gaten of in jouw buurt toevallig een outlet met tuinsets plaatsvindt. Het zijn dan vaak wel tuinmeubelen uit oudere collecties, maar dat neemt niet weg dat hier vaak hartstikke mooie exemplaren tussen zitten. Daarbij gaan de trends op het gebied van tuin niet zo snel als bijvoorbeeld in fashion; vaak zijn de tuinmeubelen van vorig jaar nog helemaal volgens de laatste trends.

Getagd met: , ,


0 reacties op “Wanneer koop je nieuwe tuinmeubelen?”