Wandlamp in het interieur: tips & inspiratie - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
16 januari 2018

Een wandlamp in het interieur wordt steeds populairder. Waar deze lamp jaren geleden vooral een functionele functie had, is het nu een stijlitem voor in verschillende ruimtes in huis. En het fijne is: met wandlampen kun je alle kanten op!

Soorten wandlampen
Er bestaan verschillende soorten wandlampen voor in het interieur. Een compacte wandspot is klein van formaat en wordt vaak functioneel gebruikt. Een lamp met een zwenkarm kun je van je afdraaien of juist naar je toedraaien. Ze zijn vaak groter van formaat en vallen meer op dan een compacte muurlamp. Zij zijn echt een onderdeel van je interieurstyling. Daarnaast zie je de laatste jaren ook weer meer en meer lampen met een uittrekbare arm. Ze bevatten een soort ‘harmonica-constructie’, waardoor je ze eenvoudig kunt uitschuiven.

Wandlamp als eyecatcher in de woonkamer 
Een wandlamp wordt vaak functioneel gebruikt, maar tegenwoordig is hij ook steeds vaker de eyecatcher van het interieur. Vooral lampen met zwenkarm hebben vaak een uitgesproken design. Wil je de woonkamer een artistieke uitstraling geven? Ga dan voor een fotocollage boven de bank en plaats daarnaast een mooie wandlamp. Heeft de lamp een snoer? Geen probleem. Tegenwoordig zijn dit mooie snoeren die zelfs gezien mogen worden!

Wandlamp als nachtlampje in de slaapkamer
Een wandspot kan ook perfect als nachtlampje dienen. Een nachtlampje is eigenlijk onmisbaar in de slaapkamer. Want zeg nou zelf: niks is vervelender dan de grote lamp in de slaapkamer aan te moeten doen als je ’s ochtends in het donker wakker wordt. Vaak moet je daarvoor ook nog uit bed stappen. Een nachtlampje naast je bed is dan ideaal. Wil je niet te veel focus op de lamp leggen, dan doe je goed aan een compact formaat. Een compacte wandlamp in wit past goed bij de rustige sfeer die we graag in slaapkamers ervaren. Tegen een witte muur valt hij nauwelijks op, maar tegen een gekleurde muur zorgt een witte lamp voor een mooi contrast zonder dat het druk oogt.

 

Getagd met: ,


0 reacties op “Wandlamp in het interieur: tips & inspiratie”