Walnotenhouten tafels van VANOUDS - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
12 augustus 2013

Een tijdje geleden was ik bij Hutspot in Amsterdam voor het maken van een fotoreportage. Wat een geweldige conceptstore met mooie interieurartikelen! Mijn oog viel daar onder andere op een grote tafel met een glanzend houten tafelblad. De tafel is een eerste ontwerp van Tom van Noesel en Tico Oudhuis, die onlangs samen onder de naam VANOUDS hun eerste collectie handgemaakte notenhouten tafels hebben gelanceerd.

  

Op bovenstaande foto’s zie je de notenhouten tafel van VANOUDS die ik bij Hutspot in Amsterdam spotte. Een echte blikvanger, vind je ook niet?
.

De tafels zijn gemaakt van notenhout en allemaal uniek in vorm en afmeting. Het hout is afkomstig van bomen uit de Belgische Ardennen, die door bosbeheer zijn aangewezen om gekapt te worden. Nadat het hout is gekapt, moet het minimaal vier jaar drogen. De mannen van VANOUDS hebben zich vervolgens voor het ontwerp van het tafelblad laten inspireren door de natuurlijke vorm van de boom. Het tafelblad is voorzien van een epoxy-laag. Hierdoor krijg je niet alleen een prachtige glans; het zorgt ook voor een goede beschermlaag.

Leuk om te weten: Tico en Tom hebben vroeger veel gesurft. Om de surfplank te beschermen tegen de invloeden van de natuur en vooral tegen het zoute water, brachten ze een laag ‘epoxy’ aan op hun surfboard. Zo zijn ze in aanraking gekomen met het materiaal. En nu gebruiken ze de epoxy dus als beschermlaag voor hun tafels!

  

Het tafelblad kan worden geleverd met deze ontzettend gave tafelpoten! Zou jij voor wit of zwart gaan?2 reacties op “Walnotenhouten tafels van VANOUDS”

  de pauw margot

  6 januari 2016

  beste graag had ik de prijs gekend van een tafel van ong 2m op zwarte poten  6 januari 2016

  Je kunt in dat geval het best direct contact opnemen met VANOUDS zelf: http://www.vanoudsamsterdam.com/#contactgegevens Zij kunnen je ongetwijfeld een prijsindicatie geven. Succes!
  Groetjes, Marcella