Voorraadpotten: de apothekersfles - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
13 mei 2013

Al maanden wil ik graag mooie voorraadpotten voor in de keuken. Een vereiste was wel dat ze van helder doorzichtig glas zijn en er geen tekst op is bedrukt. Bij de pasta-keten Julia’s zag ik leuke apothekersflessen waar zij hun pasta in bewaren. Ik was meteen verliefd op de apothekersfles! Na lang zoeken vond ik ze dan eindelijk bij de webshop Xtrend.nl. Ik ging voor drie XL apothekersflessen. Bekijk hier hoe mooi ze in mijn keuken staan!

Met deze spullen op de foto ging ik aan de slag.

Een tijdje geleden ben ik wat bewuster gaan eten. Gelukkig hoef ik het niet vanwege de lijn te doen, maar ik heb helaas vaak maagklachten. Ik besloot drie van mijn nieuwe favoriete granen in de apothekersflessen te doen: quinoa, speltpasta en bruine rijst.

Vervolgens plakte ik er krijtbordstickers op en schreef ik met een speciale krijtstift de inhoud van de apothekersfles erop. Die stift is trouwens echt een uitvinding; schrijft erg fijn en met water was je de tekst er gewoon weer af.

De apothekersflessen in mijn keuken: ik ben er zo blij mee! In plaats van de receptenboeken wil ik op de plank nog graag één of twee kruidenplantjes neerzetten. Lekker, zulke verse kruiden in de keuken, maar daarnaast ook wat meer groen in huis!

Ook fan van de apothekersfles? Bij de webshop Xtrend.nl vind je ze in vijf verschillende formaten, van kleine flesjes voor kruiden tot de XL variant die ik heb. Daarnaast zijn ze in plaats van helder glas ook verkrijgbaar in bruin glas.15 reacties op “Voorraadpotten: de apothekersfles”

  Amie

  13 mei 2013

  Dag, wat leuk!! Waar vind ik die stickers en pen? Ziet er superleuk uit!!  13 mei 2013

  Hi Amie,

  Thanks, ben er zelf ook heel blij mee! De etiketten en stift zijn verkrijgbaar via de webshop Kamer26.nl.

  Groetjes,
  Marcella | Stripesandwalls.nl


  Amie

  13 mei 2013

  Thanks!! Superhandig :)  13 mei 2013

  Ooh ik vind het erg mooi staan! Toevallig was ik vandaag zelf ook bezig met krijtbord stickers op voorraadpotten in de keuken, maar ik heb alleen ouderwets krijt en dat schrijft toch niet zo handig. Ik ga ook op zoek naar zo’n speciale pen!


  debbie

  13 mei 2013

  heel creatief, je hebt ook een hele mooie keuken!  14 mei 2013

  Dankje! :D  17 mei 2013

  Wat een leuk idee! Dat moet ik in gedachten houden voor als ik op mezelf ga!  7 december 2014

  Ziet er erg leuk uit. Wat ook veel gedaan wordt is het plakken van deurteksten op glas.
  Met name ‘Home’ en ‘Voorraad’ worden hier veel voor gebruikt.

  http://www.posterwand.com/webshop/deursticker/deurteksten/


  Nimet U

  23 juli 2015

  Heeft het een luchtdichte deksel? Ik heb namelijk een aantal in de winkel bekeken en de deksels zijn niet zoals ik het wil. Namelijk luchtdicht.  31 juli 2015

  Nee, deze zijn helaas ook niet luchtdicht..


  Nimet U

  31 juli 2015

  Dankje wel.


  Mariella

  25 november 2015

  Super leuk, welke formaten heb jij op de foto?  5 december 2015

  Hi Mariella, de flessen hebben een inhoud van twee liter. Groetjes!


  Judith

  6 januari 2016

  Waar heb je de krijtbordstif vandaan? :)  6 januari 2016

  Hi Judith,
  De stift heb ik destijds bij Kamer26.nl gekocht. Weet niet zeker of ze ze nog hebben; je kunt anders ook eens op Bol.com kijken. Hopelijk vind je iets dat naar wens is!
  Groetjes, Marcella