Zo bereid je je tuinmeubelen voor op het najaar - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
7 november 2017

Nu het najaar is begonnen, is het de hoogste tijd om je tuin herfst- en winterklaar te maken. Een belangrijk punt daarbij is: wat doe je met je tuinmeubelen? Als je ze gewoon buiten in de tuin laat staan, is de kans groot dat ze aangetast worden door weersinvloeden, zoals regen en vorst, en dat is natuurlijk zonde. Met deze tips heb je jarenlang plezier van tuinmeubelen!

Onderhouden van je tuinmeubelen
Voordat je je tuinmeubelen binnen zet of afdekt, is het verstandig om ze eerst een onderhoudsbeurt te geven. Het materiaalsoort bepaalt hoe je te werk gaat. Bij houten tuinmeubelen kun je het best zeep en een borstel gebruiken om ze te reinigen. Wil je het echt goed doen, dan voorzie je de houten meubelen nog even van een nieuwe lak- of verflaag. Bij tuinmeubelen van staal, aluminium of kunststof kun je ze het best schoonmaken met allesreiniger, warm water en een zachte doek of borstel. Gebruik hierbij geen harde middelen of schuursponzen, want dit kan krassen veroorzaken. Geef ze vervolgens nog wat extra bescherming door ze in te wrijven met autowax.

Afdekken van je tuinmeubelen
Een goede manier om je tuinmeubelen te beschermen, is door ze simpelweg af te dekken. Vooral bij (teak)houten tuinmeubelen moet je wel opletten dat er geen schimmels kunnen ontstaan. Ga daarom voor een waterafstotend en goed ventilerend afdekzeil. Bij andere materiaalsoorten hoef je hiervoor minder bang te zijn; afdekken is daarbij eigenlijk nooit echt een probleem. Ga voor een tuinmeubelhoes die goed op maat is. Zo blijven er minder snel plassen water op het zeil liggen en ben je er zeker van dat het meubel echt goed droog blijft.

Binnen zetten van je tuinmeubelen
Wanneer je de mogelijkheid hebt om je tuinmeubelen binnen op te bergen, is dat natuurlijk nog beter. Tegenwoordig zijn veel tuinmeubelen – helemaal in combinatie met een kwalitatief afdekzeil – tegen extremere weersinvloeden opgewassen, maar alsnog kan het weer een negatieve impact hebben op de levensduur van de meubelen. Wanneer je je meubelen binnen zet, moet je er wel op letten dat ze voldoende lucht krijgen. Zo voorkom je dat ze aangetast worden door schimmels en insecten.

Op zoek naar een kwalitatief afdekzeil of een mooi tuinset? Neem dan eens een kijkje op de website van Fonteyn: je kunt hier terecht voor o.a. luxe loungesets, tafels, tuinstoelen en ligbedden.0 reacties op “Zo bereid je je tuinmeubelen voor op het najaar”