Vloerkleed in de woonkamer: zo bepaal je het formaat - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
27 februari 2024

Een vloerkleed geeft direct meer sfeer aan welke ruimte dan ook: in huis én buitenshuis. Met name bij de bank in de woonkamer is een vloerkleed onmisbaar. Maar hoe bepaal je het formaat? Eigenlijk is er geen goed of fout – het gaat om persoonlijke smaak. Toch zijn er een aantal punten om in gedachte te houden. 

Vloerkleed in de woonkamer

Eén van de meest gebruikelijke plekken in huis om een vloerkleed neer te leggen, is zonder twijfel bij de bank. In de meeste woonkamers werkt het goed als je de voorste poten van de bank op het kleed zet. Zo verbind je de bank en het vloerkleed met elkaar en vormt het een mooi geheel. Zorg er daarbij voor dat het kleed minstens 15 centimeter onder de bank ligt. Heb je een rechte zitbank? Zorg er dan ook voor dat aan beide kanten het kleed 15 centimeter uitsteekt. Is je bank dus 200 centimeter breed? Dan is een woonkamer vloerkleed van 230 centimeter breed aan te raden.

 

Bij een hoekbank

Bij een hoekbank werkt het net anders. Hier steekt het vloerkleed niet aan beide zijkanten van de bank uit. Dit is eigenlijk het makkelijkst te laten zien aan de hand van de afbeelding hierboven. Aan de kant waar geen chaise longue zit, steekt het kleed wel uit (houd hier ook weer ongeveer 15 centimeter aan). Aan de kant van de hoek blijft het kleed onder de bank.

 

Rond vloerkleed

Met een rond formaat kun je eigenlijk allerlei kanten op. Wil je dat het kleed de vloer niet te veel bedekt? Dan is een kleiner formaat ook een leuke optie. Deze mag dan best ‘los’ van de bank liggen. Als je juist voor een groot rond vloerkleed kiest, schuif je hem wel een stukje onder poten van de bank. Hierbij geldt vooral: uitproberen!

 

Nu je iets meer handvatten hebt voor het kiezen van het juiste formaat, kun je op zoek gaan naar een mooi exemplaar. En dat kan ook best een uitdaging zijn. Want ga je voor een unikleur? Met een grijs vloerkleed zit je bijvoorbeeld eigenlijk altijd wel goed. Mag het kleed meer opvallen, dan is een print een leuke keuze. 

Getagd met: ,


0 reacties op “Vloerkleed in de woonkamer: zo bepaal je het formaat”