Vitrinekast: 6x inspiratie - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
4 oktober 2015

Vitrinekasten, ze zijn er in allerlei vormen en maten. Van lang en smal tot groots met meerdere glazen deuren: voor ieder huis is er wel een geschikt exemplaar. Vooraf is het goed om te bepalen voor welk doel je de kast wilt gebruiken: ben je op zoek naar functionele opbergruimte of wil je de kast vooral gebruiken voor het creëren van een mooie styling? Doe hier inspiratie op!

Perfect voor servies
Een vitrinekast met glazen deuren is perfect voor servies en daarom een must in de keuken of woonkamer. Als de deuren van glas zijn, is het verstandig om de kast heel bewust en netjes in te richten. Geef alles een vast plekje en ga alleen voor servies dat gezien mag worden. Let goed op kleuren en zorg voor enkele items die in het oog springen. Zo’n kast vraagt om de nodige styling, maar het is absoluut dé blikvanger in huis!

Buffetkast servies  Vitrinekast servies

Tentoonstelling van je mooiste spullen
Naast servies kun je er ook je mooiste spulletjes in kwijt. Groen in huis is op dit moment helemaal de trend; planten in en op de kast mogen dan ook niet ontbreken. Denk verder aan mooie boeken of tijdschriften, souvenirs van vakantie, dierbare herinneringen en ga zo maar door. Vergeet tot slot de styling óp de kast niet!

Vitrinekast glas  Vitrinekast

Geschikt voor elke ruimte in huis
Wie zegt dat een vitrinekast in de keuken of woonkamer hoort te staan? Vitrinekasten kunnen in het hele huis én daarbuiten een plekje krijgen. Natuurlijk moet je wel op het materiaal van de kast letten; is het bijvoorbeeld geschikt voor vochtige ruimtes? Open kasten met glas staan ook prachtig in de badkamer, maar ook onder de overkapping in de tuin. Een leuk plekje voor planten die van warmte houden!

Vitrinekast badkamer  Vitrinekast tuin

Eerder schreef ik al eens een artikel over open kasten. Daar kun je dus nog meer inspiratie opdoen! Ben je op zoek naar een mooie vitrinekast? Kijk dan eens hier.

(Bron afbeeldingen: 1, 2, 3, 4, 5 en 6)4 reacties op “Vitrinekast: 6x inspiratie”

  Ilse

  1 mei 2016

  Hallo,

  Weet je waar de witte tuinvitrinekast te koop is?  2 mei 2016

  Hi Ilse, helaas weet ik niet waar deze vitrine/tuinkas van is. Het beeld is via vtwonen; wellicht kun je met hen contact opnemen? Succes, hij is inderdaad heel mooi! Groetjes, Marcella  31 mei 2016

  het is alweer een tijdje geleden dat je dit geplaatst hebt, maar zou je mij kunnen vertellen waar de glazen zwart metalen vitrinekast te koop is? Ik bedoel de linker kast op het middelste plaajte met Hedraplantje erop en vetplant op bovenste plank. Of wellicht heb je een adres van iemand die metalen kasten op maat maakt?  1 juni 2016

  Hi Edith, helaas weet ik niet waar deze kast van is en ken ik ook geen adresje waar ze dergelijke kasten op maat maken. Sorry, ik kan je dus niet verder helpen :-( Groetjes, Marcella | Stripesandwalls.nl