Vintage Edison lampen van DEEF Lighting - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
14 december 2014

‘Less is more’ is dé trend op het gebied van verlichting. De gloeilamp aan een snoer is dan ook erg populair op dit moment. Zelf vind ik deze trend ontzettend leuk voor in de slaapkamer en daarom schreef ik al eerder een artikel over dit soort lampen om inspiratie op te doen. Ik was al een hele tijd op zoek naar een uniek exemplaar met een mooie vintage look. Eindelijk heb ik mijn droomlamp gevonden en wel bij DEEF Lighting! Benieuwd naar de lampen en waar ze in mijn huis een plekje hebben gekregen? Lees dan snel verder!
.

DEEF LightingDEEF LIGHTING: STEL ZELF JE DROOMLAMP SAMEN
Je komt jouw droomlamp tegen, maar als je had kunnen kiezen zou je eigenlijk toch voor een andere kleur fitting of snoer zijn gegaan. Herkenbaar? Voor mij in ieder geval wel! Daarom spreekt het concept van DEEF Lighting mij erg aan, waarbij je de lamp helemaal naar wens kunt samenstellen. Je vindt er vijf vintage Edison kooldraadlampen in verschillende formaten en vormen. Daarnaast heb je de keuze uit drie soorten fittingen – zilver, goudkleurig of zwart – en dan heb je nog de keuze uit zes kleuren snoeren. Ook kun je bepalen hoe je de lamp wilt ophangen. Ideaal, zo stel je eenvoudig jouw ultieme droomlamp samen! De lampen worden vervolgens handgemaakt, iets wat mij ontzettend aanspreekt. Zo heb je altijd een unieke lamp! 

Evelien en haar vriend Davy zijn de personen achter DEEF Lighting. Het idee van de webshop werd geboren tijdens een verre vakantie waar zij op slag verliefd werden op een vintage Edison kooldraadlamp. Eenmaal thuis merkten ze dat er in Nederland weinig plekken zijn waar je vervolgens een geschikte fitting, snoer en stekker in één pakket kunt aanschaffen. Dat kan beter vonden ze en zo is het idee voor DEEF Lighting ontstaan.
.

MIJN DEEF LIGHTING DROOMLAMP
Al maanden fantaseerde ik over een vintage gloeilamp in mijn slaapkamer. Tot op heden miste ik altijd een lampje bij het bed. Ik ging dus op zoek naar ideeën om een gloeilamp als bedlampje te gebruiken. Op Pinterest kwam ik deze foto tegen en dit vond ik een ontzettend leuk idee! Voor mijn slaapkamer heb ik gekozen voor de Creative DEEF met een vier meter lange snoer. Daarbij koos ik de ‘medium bulb’ lamp vanwege de aparte langwerpige vorm en voor de goudkleurige ‘vintage brass’ fitting, omdat deze een mooie industriële look heeft. Tot slot koos ik voor het ‘zebra’ snoer met een leuk zwart-grijs motiefje.

DEEF Lighting pakket

Het uitpakken van het pakketje is echt een feestje! De lampen zijn ontzettend mooi ingepakt in een leuk doosje. In het doosje zitten de twee kooldraadlampen, de twee snoeren met stekker, twee dimmers, ophanghaakjes en een gebruiksaanwijzing. 

DEEF Lighting 8  DEEF Lighting 9

Het leuke van zo’n lang snoer is dat je er van alles mee kunt doen. Ik maakte er een knoop in met een lus eraan om ‘m vervolgens aan een haakje aan de muur op te hangen. Het is een strijkijzersnoer van textiel en je kunt ‘m in bepaalde vormen buigen. Wees dus lekker creatief met het snoer! 

DEEF Lighting 4  DEEF Lighting-3

Wat ik het allermooist vind aan de lamp is het kooldraad. Dit maakt de lamp echt uniek en het zorgt voor een vintage industriële uitstraling. De lamp geeft een mooie, warme kleur licht. Daarnaast bevat de fitting een draaiknop, waarmee je de lamp aan en uit kunt zetten. Ontzettend handig! Zo hoef je je bed niet uit ;-)  

DEEF Lighting 5  DEEF Lighting 7

Tot op heden miste ik een beetje sfeer in de slaapkamer. Mooi om te zien hoe verlichting hier helemaal verandering in kan brengen. De slaapkamer is niet alleen sfeervoller geworden, maar is ook twee eyecatchers rijker!

DEEF Lighting 10

Ook verliefd geworden? Neem eens een kijkje op de website van DEEF Lighting! Ik mag jullie een korting van 15% aanbieden met de code: STRIPESANDWALLS2014. (De code is geldig t/m 31-12-14 en niet geldig in combinatie met andere acties)10 reacties op “Vintage Edison lampen van DEEF Lighting”


  17 december 2014

  Ontzettend mooie lampjes! Het is inderdaad erg sfeervol zo. Ik ben ook al een tijdje aan het kijken voor dergelijke lampjes, dus ga hier zeker eens een kijkje nemen!  19 december 2014

  Ah, bedankt! Ja moet je zeker doen, je kunt er erg leuke samenstellingen maken!


  Carla

  18 december 2014

  Mooie lampjes, maar mag ik ook vragen welke kleur verf je op de muur hebt?  19 december 2014

  Dankje! Tuurlijk; op de muur zit de kleur ‘Cyber’ van Histor. Ga je thuis een muurtje verven? :-)  21 december 2014

  Mooi lamp Marcella!  23 december 2014

  Super leuke lamp!  2 januari 2015

  Super gave lampen !! Echt cool :) X Helen


  Bart

  11 mei 2015

  Die fitting….. Super, zoiets zoek ik al een tijdje


  Bjorn

  20 juli 2016

  Beste Marcella,

  Waar zit de dimmer? Zit deze vast aan aan het snoer? Of zaten deze er los bij? Heb je hier een foto van?  21 juli 2016

  Hi Bjorn, de aan-uit knop is het staafje aan de fitting. De dimmer is inderdaad een los iets dat je in het stopcontact steekt. Ik heb de dimmer dus op de meest gewenste stand gezet. Groetjes, Marcella