Upgrade je badkamer met deze 5 tips - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
25 april 2023

De badkamer is de ruimte in huis waar je je dag start én ook weer afsluit. Van haastige bezoekjes tot ultieme zen-momentjes: wat de situatie ook is, van een fijne badkamer geniet je elke dag en daarom mag deze ruimte best wat aandacht krijgen. Wil je de badkamer upgraden zonder een complete verbouwing? Met deze tips gaat dat lukken!
.

Tip 1: Investeer in een badkamermeubel

Een fijn badkamermeubel is eigenlijk onmisbaar. Het is zowel praktisch als mooi. Je zult versteld staan van hoe een simpele badkamer met alleen een wastafel een geheel andere uitstraling krijgt. Je kunt er namelijk direct een stijl mee neerzetten. Houd je van dat natuurlijke sauna-gevoel? Kies dan voor een lichtgekleurde houten wastafelmeubel. Met een zwart meubel creëer je weer een industriële look en donker walnotenhout zorgt voor die echte hotel chic-sfeer!

Badkamermeubel
.

Tip 2: Creëer luxe met een stijlvolle badkamerspiegel

Een spiegel kan natuurlijk niet ontbreken in een badkamer. Je kunt eigenlijk allerlei kanten mee op. Tegenwoordig zijn badkamerspiegels met geïntegreerde verlichting erg populair. En dat is niet zo gek, want verlichting in de spiegel is niet alleen praktisch; het geeft ook een luxe uitstraling. Heb je een dubbele wastafel? Overweeg dan twee spiegels naast elkaar. Met de lijst van de spiegel kun je jouw gewenste stijl bepalen, denk aan een zwarte, messing of houten frame.
.

Tip 3: Vervang de wastafelkraan

Dit is een echte quick-win. Vervang de standaard kranen door unieke en uitgesproken exemplaren. Of je nu wel een badkamermeubel hebt of alleen een wastafel: de badkamer knapt hier ongetwijfeld van op! Vooral met een zwarte of messing wastafelkraan kun je echt een statement maken. Vergeet de afvoerplug trouwens niet en zorg dat deze matcht met de kleur van de kraan.

Wastafelkraan
.

Tip 4: Breng sfeer aan met bijzondere verlichting

In de badkamer wordt vaak weinig aandacht besteed aan verlichting. Natuurlijk hangt er wel een lamp, dat is wel zo handig. Maar waar velen van ons boven de eettafel een uitgesproken lamp kiezen, maken we in de badkamer vaak maar saaie keuzes – zonde! Tegenwoordig zijn er stijlvolle lampen te vinden die geschikt zijn voor de badkamer. Let wel even op de IP-waarde; dit geeft aan in welke mate de lamp waterbestendig is – wel zo veilig.
.

Tip 5: Verberg lelijke tegels met beton ciré

Zijn voor jou de badkamertegels een doorn in het oog? Vervangen van tegels kan best prijzig zijn. Dan kan beton ciré de oplossing zijn. Dit is een watervaste betonstuc dat je laag voor laag over de tegels kunt smeren. Het is verkrijgbaar is allerlei kleurtinten. Zonder twijfel dat je hiermee je badkamer een totaal andere look geeft!

.

– UPDATE OVER MIJN NIEUWBOUWWONING –

Ook de badkamer in ons nieuwbouwappartement kan wel een upgrade gebruiken. Daarom ga ik zelf in elk geval tip 3 toepassen en de RVS wastafelkranen vervangen door mooie messing exemplaren met bijpassende afvoerplug. Binnenkort het eindresultaat!

Wastafelkranen badkamer0 reacties op “Upgrade je badkamer met deze 5 tips”