Trends voor gordijnen in huis - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
22 januari 2017

Naast ‘gewone’ gordijnen zijn er tegenwoordig ontzettend veel verschillende vormen van raamdecoratie. Van vouw- tot rolgordijnen en van jaloezieën tot plissé: de keuze is enorm. Gaat jouw voorkeur toch echt uit naar gordijnen? Bekijk dan in dit artikel wat de trends zijn en doe ideeën op!

Wanneer je voor gordijnen hebt gekozen, ben je er nog niet. Ga je voor een plooi- of ringgordijn en voor wat voor plooi of ring kies je dan? Welke plooi het meest geschikt is, is vooral afhankelijk van de stof die je kiest. Bij zwaardere stoffen is een enkele of dubbele plooi meestal het mooist. Voor dunne stoffen is een driedubbele plooi heel geschikt: het geeft het gordijn een luxe uitstraling.

Transparante gordijnen voor een zachte, frisse look
Transparante stoffen zijn de laatste jaren voor gordijnen steeds populairder. Het gordijn is in dit geval niet dominant in de ruimte aanwezig en gaat op in de rest van het interieur, maar het zorgt wel voor net dat beetje sfeer. Doordat het gordijn nog wel daglicht doorlaat en het licht als het ware filtert, ontstaat een mooi zacht licht. Transparante stof is heel licht, waardoor het soepel valt. Wil je de ruimte toch helemaal kunnen verduisteren? Voeg er dan nog een overgordijn aan toe dat je alleen ’s avonds dicht doet.

Trends gordijnen (4)  Trends gordijnen (5)

Zware, dikke gordijnen voor een luxe uitstraling
Als tegenhanger op de transparante stof zien we ook weer zware, dikke stoffen. Het gordijn is dan veel dominanter in de ruimte aanwezig. Een zwaardere gordijnstof komt vaak in klassiekere ruimtes goed tot zijn recht. Het zorgt voor een luxe, stijlvolle uitstraling en het oogt heel warm en sfeervol. Wel is deze stof vooral geschikt voor iets grotere ruimtes, omdat het de kamer wat kleiner maakt. Daarentegen zorgt het wel voor goede isolatie en maak je tegelijk korte metten met galmende ruimtes.

Trends gordijnen (8)  Trends gordijnen (9)

Velours & dip dye
Velours zien we sinds 2016 weer volop in het interieur terug en zo ook bij gordijnen! Dit rijke materiaal zorgt voor een luxe uitstraling en geeft ontzettend veel sfeer aan een ruimte. Vooral in de slaapkamer is dit mooi en creëer je de uitstraling van een luxe hotelkamer. Ook dip dye zorgt nog steeds op stof voor een verrassende twist. Het geeft een leuk effect wanneer de kleur van de achterwand terugkomt in het gordijn zelf. Speels, maar toch rustig! Online vind je veel filmpjes van hoe je zelf een dip dye-effect kunt aanbrengen op stof. 

Trends gordijnen (2)  Trends gordijnen (3)

Extra gordijn in de slaapkamer
Een gordijn is ook perfect om ruimtes van elkaar te scheiden. Vooral in de slaapkamer zie je dit nu steeds vaker. Door het bed ’s avonds af te sluiten van de rest van de slaapkamer creëer je een sfeervol en intiem plekje. Kies voor een transparante stof, zodat de ruimte toch nog één geheel blijft en ruimtelijk oogt. 

Trends gordijnen (7)  Trends gordijnen (1)1 reactie op “Trends voor gordijnen in huis”


    20 februari 2017

    Prachtige inspiratie beelden! Vooral de velours of fluwelen gordijnen spreken me heel erg aan, ik ben alleen bang dat die snel veel stof vangen.