Trend: matte muurverf - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
1 november 2015

Ga je verhuizen en de muren en plafonds onder handen nemen of ben je gewoon toe aan een nieuw kleurtje op de muur? Ga hoe dan ook voor een ultra matte muurverf, dat is nu helemaal de trend! Een matte look kun je met verschillende soorten verf creëren. Hieronder licht ik er een aantal uit.

Krijt- en kalkverf voor muren
Wil je een matte en egale kleur op de muur, kies dan voor krijtverf. Krijtverf bevat meer krijt dan normale verfsoorten, wat zorgt voor een ultra mat effect. Je kunt het naast muren en plafonds ook gebruiken voor het verven van meubels. Verwar deze verf trouwens niet met de schoolbordverf waarop je kunt krijten. Het is helaas niet bedoeld om erop te krijten.

Matte muurverf2  Matte muurverf1

Ook is krijtverf niet hetzelfde als kalkverf. Waar je met krijtverf een egale kleur op de muur krijgt, zorgt kalkverf voor een wat onregelmatig en wolkerig effect. Het oogt wat minder strak en netjes. Doordat het een minerale verf is, heeft het een natuurlijke uitstraling. Kalkverf is meestal alleen geschikt voor binnen en uitsluitend te gebruiken op een minerale ondergrond, zoals kalk- en cementpleister. Kalkverf poedert vaak en kun je van nature – in tegenstelling tot krijtverf – niet met water afnemen. Wil je dat wel, dan moet je een beschermende laag gebruiken. Ook zijn er tegenwoordig soorten kalkverf die wel met een doek kunnen worden afgenomen. Let hier dus goed op!

Beton en tadelakt look
Met kalkverf en andere speciale matte muurverf kun je heel eenvoudig de geliefde betonlook creëren. Vooral in de badkamer is deze look populair. Omdat dit een vochtige ruimte is, is het wel verstandig je hierover goed te laten informeren als je de muren en het plafond met een dergelijke verf wilt schilderen. De betonlook doet je waarschijnlijk ook denken aan tadelakt stucwerk; een techniek die oorspronkelijk uit een streek rond Marrakech komt. Gelukkig is er ook matte muurverf waarmee je de tadelakt look kunt creëren. Genoeg opties dus voor een mooie matte muur!

Betonlook badkamer  Betonlook badkamer

(Bron afbeeldingen: 1, 2, 3 en 4)4 reacties op “Trend: matte muurverf”


  5 november 2015

  Heel mooi, ik ben vooral fan van de betonlook  15 november 2015

  Super gaaf !! Heel leuk deze betonlook :)


  Aly

  3 januari 2021

  Wat is het kleur nummer van de groene  14 januari 2021

  Hi Aly, het precies kleurnummer durf ik niet te zeggen, maar volgens mij is deze kleur van Farrow & Ball. Je zou daar eens kunnen kijken/navragen! Groet, Marcella | Stripesandwalls.nl