Trend: banken in een Scandinavische stijl - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
14 december 2016

De Scandinavische woonstijl is al jaren populair en dat is niet zo gek. Deze woonstijl staat namelijk voor rust en heeft een lichte basis, waardoor het in veel woningen goed tot zijn recht komt. Wil je ook in de woonkamer een mooie, uitgesproken Scandinavische stijl creëren? Ga dan voor een bank in een Scandinavische stijl.

banken-scandinavisch

De Scandinavische woonstijl
In een Scandinavisch interieur staat een lichte basis centraal. Wit is dan ook de basiskleur en deze kleur zie je vaak terug op muren en in grote meubels. Om het minder steriel te maken en sfeer en karakter aan het interieur te geven, worden vaak de kleuren grijs en zwart toegevoegd. Ook hout mag niet ontbreken; dit geeft een ruimte meer warmte. In een Scandinavisch interieur zie je dan ook vaak houten vloeren of houten accenten in de grote meubelen. Ook pasteltinten worden de laatste jaren populairder binnen deze woonstijl. Tot slot mogen planten niet ontbreken. Het oogt fris en geeft het interieur een huiselijke sfeer.

Banken in een Scandinavische stijl 
Niet alleen aan bepaald kleur- en materiaalgebruik kun je de Scandinavische woonstijl herkennen; ook door middel van bepaalde vormen onderscheidt deze stijl zich van andere stijlen. De laatste tijd zijn banken in een Scandinavische stijl erg in opkomst. De Scandinavische banken van nu staan eigenlijk altijd op hoge pootjes en deze poten zijn daarbij vaak van hout. Wat betreft de zitting en de rugleuning staan ronde vormen centraal. Tot slot oogt een Scandinavische bank “licht”. Hierbij heb ik het niet over de kleur, maar bedoel ik dat zo’n bank allesbehalve massief, zwaar of lomp oogt. Een bank in een Scandinavische stijl is juist heel stijlvol en gracieus.

banken-scandinavische-stijl

De klassieke Scandinavische bank is vaak grijs van kleur en heeft houten poten. Desondanks zien we ook steeds meer pastelkleurige banken. Leuk voor wie van een iets meer uitgesproken interieur houdt!0 reacties op “Trend: banken in een Scandinavische stijl”