Tips: zo houd je bloemen langer mooi - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
28 januari 2019

Bloemen in huis: wie wordt daar nou niet vrolijk van? Iets minder vrolijk ben je alleen als de bloemen na een paar dagen al gaan verwelken. Gelukkig zijn er een aantal trucjes om bloemen langer mooi te houden. Doe er je voordeel mee en geniet extra lang van je mooie bos bloemen in huis! 

De basistips voor bloemen in huis

Koop jij regelmatig bloemen of ben jij meer van bloemen bestellen? Deze basistips voor bloemen in huis komen dan vast goed van pas. Bloemen schuin afsnijden, een schone vaas en het water regelmatig verversen zijn de basisregels wanneer je een bos bloemen mooi wilt houden. Door bloemen schuin af te snijden, kunnen ze het water beter opnemen.

Een schone vaas en regelmatig schoon water is ook belangrijk: misschien zitten er in de vaas bacteriën die het water aantasten. Pas ook op met bladeren die in het water hangen. Bacteriën groeien sneller op de bladeren, waardoor het water sneller kan gaan rotten. Verwijder dus liever de bladeren die aan de stelen hangen die in het water staan. Ook kun je bloemen beter niet in de buurt van fruit zetten. Daar zitten namelijk stoffen in waarvan bloemen sneller kunnen verwelken.

Dit waren de basisregels. Hieronder vind je nog vier extra tips die misschien een beetje raar klinken, maar zeker het proberen waard zijn. Succes!

 

Extra tip 1: Koperen muntje in de vaas

Dit is een echte low-budget tip, want deze tip kost je slechts vijf eurocent! Gooi een muntje van vijf in de vaas met water. Door het koper neemt de zuurgraad van het water toe en daar houden bacteriën helemaal niet van. Zo zie je maar: in sommige gevallen zijn die muntjes van vijf juist goud waard!

 

Extra tip 2: Scheutje wodka

Niet alleen jij, maar ook bloemen houden van een beetje alcohol op z’n tijd. Wees hier wel voorzichtig mee en doe niet te veel alcohol in het water. Een paar druppels is voldoende. Wodka is hiervoor aan te raden. Het alcohol werkt anti-bacterieel, waardoor het water langer vers blijft.

 

Extra tip 3: Frisdrank

Frisdrank met suiker, daar zijn bloemen ook dol op. Maar ook weer met mate natuurlijk! Kies voor een frisdrank waar suiker in zit; de suiker dient als voeding. Heb je een doorzichtige glazen vaas? Kies dan voor bijvoorbeeld voor 7-up; het water is dan niet gekleurd.

 

Extra tip 4: Haarspray

Ook haarspray lijkt een goed huismiddeltje te zijn om bloemen langer mooi te houden. Houd de bloemen ondersteboven en spray onderop de bladeren een beetje haarlak. Hierdoor zullen ze minder snel slap gaan hangen. Ik heb het nooit geprobeerd, dus ik weet niet zeker of het werkt. Maar als bij jou bloemen altijd snel verwelken, zou je het eens kunnen proberen.

 

Getagd met:


0 reacties op “Tips: zo houd je bloemen langer mooi”