Tips: welke verfkwast waarvoor gebruiken - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
7 augustus 2016

Is het jou ook wel eens opgevallen dat er veel verschillende soorten verfkwasten zijn? Maar welke verfkwast gebruik je nou eigenlijk waarvoor? Van ronde kwasten tot de grote blokkwast: hieronder zijn een aantal verschillende kwasten uitgelicht.

Verfkwast tips Verfkwast tips2

Verschillende soorten kwasten
Goed gereedschap is het halve werk. Dit klinkt misschien cliché, maar uit ervaring durf ik te zeggen dat dit voor klusjes in en om het huis echt zo is. Wil je een gat in de muur boren, dan heb je toch echt de juiste boor nodig. En niets is zo vervelend als een te lompe kwast voor dat nauwkeurig schilderwerkje in huis. Verfkwasten zijn er in alle soorten en maten. Daarom is het goed om te bedenken of je wel de juiste kwasten in huis hebt, voordat je aan de schilderklus begint. Bij FormidoEngelbert Strauss, en zelfs Action vind je tegenwoordig goede kwasten.

  • Platte kwast: Ben je op zoek naar een goede verfkwast om te vernissen of te beitsen? Gebruik dan een brede, platte kwast met lange haren.
  • Ronde en ovale kwast: De ronde kwast is ideaal voor het schilderen van kozijnen of de zijkanten van ramen en deuren. Je gebruikt deze kwast met name voor smalle oppervlakken. Afhankelijk van de grootte van het oppervlak of hoe nauwkeurig gewerkt moet worden, kies je een grotere of kleinere ronde kwast. Een ovale kwast is meer geschikt voor een groter oppervlak.
  • Blokkwast: Dit is een brede, rechthoekige verfkwast met lange haren. Hij kan veel verf opnemen en is mede daardoor geschikt voor grote oppervlakken. Deze kwast wordt tegenwoordig niet meer zo vaak gebruikt, omdat voor grote oppervlakken een roller gebruiksvriendelijker is. Wel is hij handig voor het aanbrengen van bijvoorbeeld voorstrijk en fixeermiddelen. Wil je op een muur de verf met meer structuur aanbrengen? Kies dan ook zeker voor de blokkwast!
  • Tamponeerkwast: Net als met de blokkwast kun je ook met deze kwast een leuk effect creëren. Deze kwast wordt ook wel een sjabloneerkwast genoemd en je kunt hem herkennen aan de dikke, ronde, korte kwast. Hiermee kun je perfect een stippel-effect op de muur aanbrengen, tamponeren dus.
  • Puntkwast: Deze kwast heeft een afgeschuinde punt, waardoor hij perfect is voor een nauwkeurig werkje.
  • Radiatorkwast: Je herkent deze verfkwast aan de lange steel en de knik aan de bovenkant. Hierdoor kun je op de meest moeilijk bereikbare plekken komen, zoals de binnenkant van een radiator. Je kunt de kwast trouwens ook heel goed voor andere objecten gebruiken.

Getagd met: , ,


0 reacties op “Tips: welke verfkwast waarvoor gebruiken”