Tips voor het stylen van een dressoir - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
12 oktober 2014

Een dressoir is niet alleen erg handig voor het opbergen van spullen; je kunt er ook een prachtig plaatje van maken door een dressoir mooi te stylen. Een dressoir kun je onder andere stylen met verschillende potten en vazen, grote lijsten en glazen stolpen. Met deze tips maak je van het dressoir een echte eyecatcher in huis!

Stylen met potten, vazen en plantjes
Stal op het dressoir je verzameling potten en vazen uit. Mix & match hierbij door gebruik te maken van verschillende materialen, groottes en vormen. Groen in huis is daarnaast helemaal de trend, dus in de potten mogen mooie planten niet ontbreken. Ga voor vetplantjes of voor cactussen. Ideaal, want deze plantjes hebben haast geen verzorging nodig!

Dressoir stylen met potten en vazen  Dressoir stylen met potten en vazen


Stylen met fotolijsten en posters

Fotolijsten hoeven niet per se aan een muur te hangen. Het is ook erg mooi om ze ergens neer te zetten en een dressoir is daar een ideale plek voor. Ga voor lijsten in verschillende groottes en zet ze een beetje voor elkaar. Zo krijg je een speels effect. Ook hoeven de lijsten niet per se in dezelfde kleur of stijl te zijn. Het oogt wel het meest rustig wanneer je alleen voor zwart-wit prints in de lijsten gaat.

Dressoir stylen met fotolijsten  Dressoir stylen met fotolijsten


Stylen met glazen stolpen
Tot slot mogen glazen stolpen niet ontbreken op een dressoir. Stolpen zijn weer ontzettend populair. Misschien heeft je oma of je moeder er nog wel één op zolder staan. Blaas het stof eraf en geef het een mooi plekje op het dressoir. Varieer hierbij met verschillende groottes. Je kunt er diverse dingen inzetten, zoals een beeldje of een plantje.

Dressoir stylen met een stolp  Dressoir stylen met een stolp

Bronvermelding: 1, 2, 3, 4, 5, 6. Op zoek naar een mooi dressoir? Kijk dan eens hier.6 reacties op “Tips voor het stylen van een dressoir”

  Floor

  13 oktober 2014

  Goede ideeën opgedaan om het dressoir gekregen van mijn oma een moderne look te geven.


  Danielle

  13 oktober 2014

  Floor wat je ook zou kunnen doen als je echt iets anders ervan wilt maken, is het oude meubel schuren en een ander kleurtje geven. dit heb ik gedaan bij een oud dressoir van mijn ouders. het is onherkenbaar! leuke spulletjes erop en het is helemaal eigen  14 oktober 2014

  Dat is zeker een leuk idee Daniëlle! Ben nu wel erg nieuwsgierig naar jouw dressoir ;-)
  Groetjes, Marcella | Stripesandwalls.nl


  Daniëlle

  7 november 2014

  Vanwege mijn verhuizing staat er een deel nog op zolder, daar zit het dressoir ook gebleven. wanneer het weer mooi in mijn huis staat zal ik je een foto toesturen Marcella ;)  16 oktober 2014

  heel leuk ! genoeg keuze maar of het een makkelijke is ?>  17 oktober 2014

  je kan altijd meubels opknappen door het een nieuwe look te geven dmv van een nieuwe kleurtje toepassen