Tips voor het dekken van de kersttafel - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
20 december 2013

Met kerst gaan we gezellig met z’n allen aan tafel. Hoewel de gerechten en het gezelschap natuurlijk de belangrijkste ingrediënten zijn voor een geslaagd kerstdiner, mag een sfeervol gedekte tafel niet ontbreken! Hier vind je enkele tips voor het dekken van de kersttafel + wat creatieve ideetjes om de kersttafel nog wat op te leuken.

Tips voor het opdekken van de kersttafel

Voor je de tafel gaat opdekken, plaats je eerst alle stoelen waar je ze wilt hebben. Zo weet je straks precies waar je de borden moet plaatsen. Leg vervolgens een mooi tafelkleed op tafel en eventueel nog een tafelloper over de lengte van de tafel. Plaats vervolgens bij elke stoel het bord, bestek en de glazen. Wanneer je meerdere gangen hebt, is het mooi om borden op elkaar te stapelen.

DIY: servetringen, naamkaartjes en menukaarten
Nu is het tijd om de tafel te decoreren. Plaats in het midden van de tafel (op eventueel de tafelloper) een eyecatcher, zoals mooie kandelaren of een groen kerststuk. Maak het verder af met zelfgemaakt servetringen en naam-  en menukaartjes! Hieronder vind je leuke creatieve ideeën die je makkelijk zelf kunt maken!

Servetringen kerst DIY  Servetringen kerst DIY

Maak zelf mooie servetringen: maak een mooie servetring van kralen en een kerstbal. Of knip leuke dennenboompjes en bindt deze met een touwtje om het servet heen. Je maakt het vervolgens helemaal af met een groen takje.  

Naamkaartje kersttafel  Naamkaartje kersttafel

Maak naamkaartjes voor de gasten van bijvoorbeeld dennenappels. Geef ze met wat verf een leuk kleurtje en steek het naamkaartje erin. Of knip zwarte sterren uit papier en klem deze met een wasknijper aan het glas. Simpel, maar erg leuk! 

Menukaart krijtbord  Menukaartje creatief

Maak tot slot menukaartjes. Ga voor bijvoorbeeld kleine krijtbordjes. Heb je wat tijd én creativiteit over; schrijf het menu dan op een leuke manier uit met tekeningen en verschillende lettertypes!
.

Bekijk mijn Pinterest-pagina voor nog meer inspiratie voor het dekken van de kersttafel! 4 reacties op “Tips voor het dekken van de kersttafel”

  Marieke

  24 december 2013

  Ik heb de laatste weken al heel wat kerstdecoratie tips en ideeën voorbij zien komen. Maar hier staan weer wat nieuwe dingen in :)


  Johanna

  24 december 2013

  Die dennenappel heb ik eerder ergens gezien. Leuk idee!  27 november 2014

  Bedankt voor de fijne inspiratie! Ga vanmiddag online inkopen doen bij de Heeren Willems en dan is het fijn om even wat ideeën op te doen zo! Erg leuk zo, die menu-kaarten!


  alla

  26 december 2014

  awww such cute pictures! thnx! i used to look at the similar ones here, http://www.artsfon.com/42028-arrow-map-compass-desk.html but these ones are nice too