Tips voor een sfeervolle wintertuin - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
21 december 2014

Hoewel we in de winter voornamelijk bezig zijn om het in huis zo gezellig mogelijk te maken – wat ook volkomen logisch is – mogen we de tuin niet helemaal te vergeten. Droom jij ook van een sfeervolle wintertuin, zoals je die altijd in tijdschriften ziet? Maak met deze tips van jouw tuin of balkon een gezellige buitenruimte, zelfs in de winter! Wedden dat je zin krijgt om lekker buiten te zitten?

Winterse veranda met overkapping
Ben jij een geluksvogel en in het bezit van een mooie veranda met overkapping? Dan is de winterse neerslag geen excuus om in de winter jouw buitenruimte wat aandacht te schenken. Laat die loungebank dus lekker staan en geef ‘m een winterse uitstraling door met veel wit en warme stoffen te werken. Houten accessoires passen hier perfect bij. Ga tot slot voor een extra behaaglijk gevoel door een kleed op de houten vlonder te leggen. Leg er nog wat warme kleden bij en steek de kaarsen aan. Grenst de veranda aan huis, dan zal dit winters plaatje  ongetwijfeld voor een sfeervol gevoel in huis zorgen, ook al ben je zelf lekker warm binnen!

Tips wintertuin  Tips wintertuin

.
Styling op een bankje
Ben je niet in het bezit van een veranda of wil je extra sfeer brengen in de tuin, maak dan een mooie winterse styling op een tuinbankje. Decoreer hierbij met winterse elementen, zoals dennentakjes, windlichten, warme kleden van nepbont. Een slee is ook een leuk object om bij dit stylinghoekje te plaatsen. Hierop kun je ook leuke accessoires zetten, zoals kaarsen en potten met planten erin. Ook op Showhome zag ik laatst prachtige wintertuinen met knusse bankjes. Wil je meer inspiratie opdoen, kijk dan ook eens daar!

Tips wintertuin  Tips wintertuin

Zo houd je tuinmeubelen in de winter mooi 
Zo’n wintertuin is natuurlijk ontzettend mooi, maar tuinmeubelen houden net als mensen niet heel erg van winterse neerslag. Hoewel tuinmeubelen van steeds betere kwaliteit zijn en bestand zijn tegen weersomstandigheden is het raadzaam tuinmeubelen goed te onderhouden. Haal kussens sowieso in de vriesperiode naar binnen. Daarnaast beschermt een beschermhoes tuinmeubelen tegen vuil en neerslag.

(Bron afbeeldingen: 1, 2, 3, 4)

Getagd met: ,


0 reacties op “Tips voor een sfeervolle wintertuin”