Tips voor een industriële woonstijl - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
9 november 2014

De industriële woonstijl staat voor een onafgewerkte look en richt zich op de combinatie van mooie ruwe oppervlakken en gladde, vlakke materialen. Je vindt er veel invloeden terug uit de industrie en oude fabrieken. Onnodige franjes worden achterwege gelaten en de focus ligt op moderne elementen van hout, metaal en steen. Kortom: een urban stijl, maar die door het gebruik van veel hout ook heel warm is! In dit artikel vind je tips hoe je thuis een industriële woonstijl kunt creëren.

Industriële woonstijl

Hier zijn een paar tips voor een industriële inrichting:

 • Kleuren: het kleurenpalet bestaat met name uit neutrale en warme kleuren. Vergeet bonte en felle kleuren en ga juist voor grijstinten in combinatie met helder wit voor een strakke look. Ook zwarte elementen passen goed bij deze woonstijl. De warme kleuren vind je terug in houten vloeren en meubels en in leren objecten.
 • Lampen: industriële lampen zien we steeds meer en mogen niet ontbreken in een industrieel interieur. Oude lampen gevonden in fabrieken en magazijnen worden vakkundig opgeknapt en in winkels, zoals bijvoorbeeld Westwing, verkocht. Deze eyecatchers zullen een ruwe, authentieke maar ook een elegante charme in huis brengen.
 • Hout: hout is binnen de industriële woonstijl erg belangrijk, omdat het warmte in huis haalt. Prachtige oude, houten vloeren zorgen voor de perfecte balans tussen koud en warm. Ook zien we veel meubels waarbij hout gecombineerd wordt met metaal. Een tafel met een mooi houten tafelblad en stalen onderstel is een absolute musthave.
 • Bakstenen muren en beton: bakstenen muren geven een ruimte een industrieel karakter. Niet elk huis is voorzien van een bakstenen muur, maar er bestaat tegenwoordig ook mooi behang waarmee je dit effect kunt creëren. Ook beton is een materiaalsoort die goed bij deze woonstijl past. Ga voor een subtiel effect met leuke woonaccessoires in betonlook.

Industriële woonstijl  Industriële woonstijl2 reacties op “Tips voor een industriële woonstijl”


  15 november 2014

  Erg leuk en inspirerend blog! Vooral de tafel op de onderste foto rechts vind ik erg mooi. Zelf probeer ik ook een industriële woonstij te creëren. Vorige maand heb ik een industriële tafel gekocht en ik moet zeggen dat deze op zich al enorm veel sfeer met zich meebrengt. Het begin is er dus!  11 december 2014

  Ik vind het lastig om te beslissen of ik dit nou juist wel of juist niet mooi vind. Ik vind het zeker wel wat hebben, maar ik vind het ergens ook een beetje kil en afstandelijk. De plafonds lijken wel vies, nee, ik hou meer van een wat netter en schoner design,