Tips voor de zolder - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
27 januari 2014

Een zolder heeft vaak schuine wanden, weinig licht en is slecht geïsoleerd. Nee, het is niet de makkelijkste ruimte in huis om in te richten. De zolder wordt dan ook vaak als opslagruimte gebruikt. Zonde, want je kan er een mooie ruimte van maken, zoals een slaapkamer of werkkamer. In dit artikel vind je enkele tips en ideeën voor het inrichten van de zolder. Dus heb je een zolder en maak je er nog niet volop gebruik van, doe dan hier inspiratie op!

Originele houten balken op zolder  Originele houten balken op zolder

Ga je de zolder rigoureus opknappen? Laat oude elementen dan nog wel in tact, zoals zulke prachtige houten balken. Vaak zijn het ook draagmuren waar je niet zonder kunt, maar daarnaast geeft het ontzettend veel karakter aan de ruimte. Het is wat lastiger inrichten, maar daar kom je met de tips hieronder vast en zeker uit!.

Slaapkamer op zolder  Kledingkast op zolder

Door de schuine wanden kun je op zolder vaak moeilijk een kast plaatsen. Ga daarom voor alternatieven. Maak bijvoorbeeld een hoofdbord met daarin extra opbergruimte. Ook maak je van een kleine, schuine hoek in de ruimte eenvoudig een kledingkast door er een gordijntje voor te hangen. Het gordijn bevestig je aan de houten balk; zo zie je maar dat zo’n oude balk toch nog goed van pas kan komen!.

Zolderkamer boekenkast  Slaapkamer op zolder

Benut alle ruimte op zolder, zelfs wanneer je met schuine wanden te maken hebt. Maak er bijvoorbeeld een boekenkast van of laat een stuk hout zo op maat zagen dat je ‘m toch tegen de schuine muur kunt plaatsen. Je creëert zo een fijne werkplek werkplek op zolder!.

Dakraam zolder  Dakraam zolder

Naast de schuine wanden waardoor inrichten lastig wordt, is te weinig daglicht op zolder ook een reden waarom deze ruimte vaak ongebruikt blijft. Investeer daarom in een groot dakraam. Maak het vervolgens af met mooie raamdecoratie. Bij VELUX® vind je verschillende mogelijkheden voor raamdecoratie. Zo vind je in de VELUX webshop bijvoorbeeld plissé gordijnen die zacht daglicht doorlaten. Of ga juist voor jaloezieën waarmee je controle hebt over de invalshoek en hoeveelheid van het daglicht.

Raamdecoratie dakraam slaapkamer op zolder

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met VELUX.

Getagd met: ,


1 reactie op “Tips voor de zolder”


    9 november 2015

    Het lastige van schuine wanden is dat je geen schilderijen of prints kan ophangen. Nou ja, het kan wel (met bisonkit) maar het ziet er toch vreemd uit… Wat je wel kan doen is andere vormen van wanddecoraties aanbrengen zoals het verven van patronen met een stans. Of het aanbrengen van een mooie fotocollage. Eigenlijk werkt het wel zodra er geen lijst omheen zit. Simpelweg omdat we van lijsten gewend zijn dat ze strak en waterpas hangen.
    Wat ook leuk kan werken is een foto op hout aan de muur bevestigen. Succes met je schuine wanden :-)