Tips: schuine wanden in huis - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
9 maart 2015

Wanneer een huis schuine wanden heeft, kunnen mensen al snel afknappen op het huis. Dat klinkt logisch, want met rechte muren is het nou eenmaal een stuk makkelijker inrichten. Desondanks heeft een ruimte met schuine wanden absoluut zijn charme en wanneer je er creatief mee omgaat, kun je er veel leuke en originele dingen mee doen. Niet alleen op zolder, maar ook in de badkamer, slaapkamer en keuken kun je schuine wanden aantreffen. Hieronder vind je een aantal tips!

Schuine wanden in de badkamer
Een badkamer is vaak al wat kleiner en met schuine wanden wordt het er niet ruimtelijker op. Dat betekent dus slim indelen! Plaats onder de schuine wand het bad; daar zit je immers in en heb je niet veel ruimte boven je hoofd nodig. Is de badkamer niet zo groot en geef je dan toch de voorkeur aan een douche? Plaats de douchekop dan aan de hoge zijde van de schuine muur. Maak tot slot van schuine zijdes extra opbergmogelijkheden door er planken te plaatsen.

Schuine wand badkamer  Schuine wanden badkamer

Schuine wanden in de slaapkamer
Schuine wanden hoeven in een slaapkamer niet vervelend te zijn. Plaats het bed tegen de schuine zijde en gebruikt de rechte muur voor een hoge kast. Ga wel na of dat je nog rechtop kunt zitten in bed; dat is wel zo prettig. Voor in de kinderkamer hoeft een schuine wand al helemaal geen belemmering te zijn; je kunt hier namelijk een ontzettend leuke slaapplek creëren! Wedden dat alle vriendjes en vriendinnetje jaloers zijn?

Schuine wand kinderkamer  Schuine wand slaapkamer

Schuine wanden in de keuken
Wanneer je op een bovenverdieping woont of de keuken zich op een hogere etage bevindt, kun je in de keuken te maken hebben met schuine wanden. Als de schuine wand niet al te laag begint, zou je kunnen besluiten hier het aanrecht te plaatsen. Ook kun je de eettafel tegen de schuine wand plaatsen. Vooral in de keuken is het wel zo prettig dat er genoeg daglicht binnenkomt. Een dakraam in de schuine wand is dan ook echt een must. Kies daarbij voor dakraamdecoratie dat in lijn is met de kleur van de muur, zodat het mooi in elkaar overloopt. Tip: kijk bij VELUX eens voor de mogelijkheden.

Schuine wand keuken aanrecht  Schuine wand keuken

Zo zie je maar: een schuine wand hoeft absoluut geen belemmering te zijn! Heb jij schuine wanden in huis en hoe heb je dit ‘opgelost’? 

(Bron afbeeldingen: 1, 2, 3, 4, 5, 6)0 reacties op “Tips: schuine wanden in huis”