Tips: Oosterse sfeer in huis - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
15 oktober 2015

Als ik een interieur met een Oosterse tintje zie, krijg ik meteen de vakantiekriebels! Een Oosters interieur straalt warmte en gezelligheid uit, maar is vaak ook heel stijlvol. Dat laat dit Oosters paradijsje je bijvoorbeeld zien. Benieuwd hoe je deze sfeer in huis kunt creëren? Hieronder vind je een aantal tips.

Kleuren voor een Oosterse sfeer
Voor een Oosterse sfeer in huis mag kleur absoluut niet ontbreken. De basis vorm je met aardetinten, maar ook fellere kleuren zoals oranje, rood en roze zijn een must. Daarnaast kunnen de kleuren blauw en groen ook dat Oosterse gevoel opwekken. Ben je niet zo van kleur en houd je het liever subtiel? Geen probleem. Op de derde foto zie je dat je ook met een witte basis een Oosters tintje aan je interieur kunt geven.

Oosterse sfeer1  Oosterse sfeer2

Materialen voor een Oosterse sfeer
Ben je gek op mozaïek en tegelvloeren met patroontjes? Mooi, want dat is een echte must. Ga voor kleurrijke tegels op de vloer of voorzie de keukenwand van prachtig mozaïek. Verder mogen zilverkleurige accessoires niet ontbreken; denk hierbij aan een vaas, spiegel of een kandelaar. Ook hout – en dan vooral geleefd hout – horen in deze woonstijl thuis. De zilverkleurige en houten accessoires zijn daarbij vaak voorzien van sierlijke bewerkingen.

Oosterse sfeer3  Oosterse sfeer4

Lampen voor een Oosterse sfeer
De Oosterse woonstijl betekent sfeer en sfeer betekent mooie verlichting. Oosterse lampen mogen dan ook niet ontbreken. Je kent ze vast wel: de zilverkleurige lampen met kleine opengewerkte gaatjes in een prachtig patroon. Ga voor een mooie hanglamp in de hal of kies voor een tafellamp die een mooi plekje krijgt op het dressoir. Op zoek naar zo’n Oosterse lamp? Ik kwam ze tegen bij deze webshop.

Oosterse sfeer5  Oosterse sfeer6

(Bron afbeeldingen: 1, 2, 3, 4, 5 en 6)

Getagd met: , ,


0 reacties op “Tips: Oosterse sfeer in huis”