Tips om optimaal van de tuin te genieten - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
22 juli 2014

Het is zomer en dat betekent dat we heerlijk van het buitenleven kunnen genieten! Jammer genoeg is het in Nederland niet het hele jaar door aangenaam om buiten te zitten. Daarom moeten we er in de lente en zomer maar éxtra van genieten. Heb jij een tuin, balkon of dakterras? Met deze tips geniet je optimaal van jouw buitenruimte!

Een goede indeling is het halve werk
Wanneer de tuin goed ingedeeld is, oogt het een stuk rustiger en ruimtelijker waardoor je er meer plezier van zult hebben. Als je het getroffen hebt met een ruime tuin, deel die dan op in verschillende delen. Maak smalle paadjes aan die leiden naar de verschillende hoekjes in de tuin en richt ze in als bijvoorbeeld een plek waar je kunt eten, zonnen of juist tuinieren. Creëer vervolgens meer dimensie in de tuin door gebruik te maken van verschillen in hoogte.

Grote tuin

.
Ga slim om met kleine of ‘loze’ ruimtes

Heb je een balkon, een dakterras of een kleine tuin, ga dan gewoon wat slimmer met de ruimte om. Kies allereerst voor tuinmeubelen die meegaan met de vorm van jouw buitenruimte. Dat zorgt voor een ruimtelijker effect. Bespaar vervolgens ruimte door gebruik te maken van inklapbare meubelen. Wees daarnaast creatief en creëer extra opberg- of zitruimte. Bevestig bijvoorbeeld een plank aan de muur waar je kussens op legt of maak een bank van hout die precies in die ‘loze’ hoek past. Is er geen ruimte voor een bankje? Leg dan een vloerkleed op de grond met grote zachte kussens erop.

Loungebank  Loungebankje

.
Vergeet de lichting niet

De dagen beginnen al weer langzaam korter te worden, maar op zwoele zomeravonden is het heerlijk om van de tuin te genieten. Met goede buitenverlichting kun je ook ’s avonds uren buiten zitten. Daarnaast brengt verlichting extra sfeer. Hang bijvoorbeeld lampionnen op aan slingers, brandt kaarsjes in kleurige kaarshouders of maak gebruik van windlichten. Een snoer met gloeilampen, die ik bijvoorbeeld in de collectie van House Doctor zag, is nu helemaal de trend!

Lichtsnoer House Doctor  Lichtsnoer

Geniet ook met minder weer van de tuin
De écht warme zomerdagen zijn per jaar in Nederland vaak op twee handen te tellen. Maar wanneer het buiten droog is, kun je met een paar kleine tips al snel van de tuin genieten. Na regen komt vaak zonneschijn, dus kies voor waterbestendige tuinmeubelen zodat je meteen naar buiten kunt als de eerste zonnestralen doorkomen. Is het net iets te koud om buiten te zitten? Verwarm het terras dan met een terrasverwarmer of een vuurkorf, zodat het wat behaaglijker wordt. Zo is het al snel aangenaam om buiten te zitten!
.

Dus ga achter die computer vandaan en geniet van de tuin! Of zit je al lekker buiten met de iPad? ;-) Fijne zomer!


Bronnen: 
http://www.maatkussens.nl
http://www.pinterest.com
http://www.vtwonen.nl6 reacties op “Tips om optimaal van de tuin te genieten”


  29 juli 2014

  Die snoeren met gloeilampen zien er echt heel leuk uit! :) Ik moet inderdaad maar eens achter de computer vandaan komen, haha.  29 juli 2014

  Prachtig foto’s zeg, vooral die snoeren.  5 augustus 2014

  Leuke ideetjes! Ik ga denk ik nog een lichtsnoer op m’n balkonnetje ophangen. Een mooi kleed en een toffe stoel staan er al. Dan is het helemaal af.  26 september 2014

  leuke ideeën.
  ga ze zeker volgende zomer uitproberen.


  Anna

  19 april 2015

  Hoi Marcella,

  Ik kan nergens zo’n lichtsnoer met gloeilampen vinden voor in de tuin. Weet jij waar ik die kan kopen?

  Alvast hartelijk dank!  21 april 2015

  Hi Anna, als je in Google zoekt op ‘House Doctor lichtsnoer’ krijg je verschillende webshops te zien waar je ‘m kunt kopen. Gaaf is ie hè?