Tips bij het stylen van een nachtkastje - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
16 november 2014

Het nachtkastje mag in geen enkele slaapkamer ontbreken. Iedereen heeft wel iets wat je graag naast het bed hebt liggen: van een goed boek tot je bril of je telefoon. Ook een lampje op een nachtkastje naast je bed is natuurlijk ontzettend handig. Kortom: een nachtkastje is vanwege de functionaliteit haast onmisbaar in een slaapkamer. Maar dat niet alleen: je kunt er ook een leuk styling hoekje mee creëren! Waar moet je op letten bij het stylen van het nachtkastje? Lees het hier!

Zorg voor een match met het dekbedovertrek 
Om ervoor te zorgen dat het nachtkastje goed bij de rest van de slaapkamer past, is het verstandig om de styling van het nachtkastje te richten op dezelfde print of kleurtinten als dat van het dekbedovertrek. Ligt er bijvoorbeeld een grafische print op jouw bed? Kies dan voor accessoires met dessins in deze stijl. Let er daarbij op dat de kleuren matchen. Zo ontstaat er één mooi geheel. Daarnaast kun je ook kiezen voor één kleurtint van het dekbedovertrek en deze helemaal terug laten komen in de styling van het nachtkastje.

Nachtkastje  2. Nachtkastje

.
Geef het een plekje en houd het geheel rustig

Een bril of een boek mogen best in het zicht liggen, maar zorg er wel voor dat het binnen de rest van de styling past. Geeft dus alles een plekje op het nachtkastje en zorg ervoor dat het ook altijd op die plek terug komt te liggen. Zet dus bijvoorbeeld die vaas weer terug op het boek als je klaar bent met lezen. Het lijkt misschien een gedoe, maar na een tijdje doe je dit automatisch. Houd het nachtkastje daarnaast rustig en overzichtelijk. Zet er dus niet te veel op. Bij het stylen van een nachtkastje geldt absoluut ‘less is more’!

Nachtkastje  Nachtkastje

Heb jij een nachtkastje in de slaapkamer staan? Wat staat er bij jou precies op? 5 reacties op “Tips bij het stylen van een nachtkastje”


  16 november 2014

  Ik heb geen plaats voor een nachtkastje omdat we naast het bed meteen een deur hebben. Maar op het hoofdbord staat een klein mandje met oordopjes, mijn lenzenspullen, een astma puffer en een sodoku boekje; niet heel spannend dus ;)


  Daniëlle

  18 november 2014

  Het rustig houden van een nachtkastje lijk me echt een challenge… ik heb net als Ilse ook geen plaats voor een nachtkastje, bij mij ligt alles (boek, mobiel) gewoon op mijn matras bij het hoofdeinde, of op de vensterbank.  19 november 2014

  ik had het ook eerst gewoon op mijn bed liggen totdat ik verhuisde naar een ander woning met grotere kamer en kon ik een nachtkastje zetten het is handig maar er gaat meer troep in dan handige spullen :P


  Daniëlle

  1 december 2014

  Haha dat geloof ik Janice. Vooral in een nachtkastje met veel laatjes zoals op een van de afbeeldingen.. nog meer ruimte voor spulletjes en troepjes.  6 december 2014

  Heel mooi deze nachtkastjes! Leuk zo’n kastje met veel laatjes :)