The College Hotel Amsterdam - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
4 december 2012

Een aantal weken geleden luidde ik de nieuwe categorie “hotspots” in op mijn blog. Dit deed ik met een post van een geweldig resort waar ik verbleef tijdens mijn vakantie op de Malediven. Dit keer zoek ik het een stuk dichter bij huis; Amsterdam kent veel mooie design & interieur hotspots en daar is The College Hotel absoluut één van!

The College Hotel heeft 40 kamers, die allemaal net iets anders zijn ingericht. Hoewel elke kamer dus uniek is, staat de warme, klassieke uitstraling centraal. Zelf ben ik fan van de sofa’s en natuurlijk van de geweldige raampartijen; lekker veel licht!

 Iedere kamer heeft een echte eyecather, zoals deze brocante wastafelspiegel!

In de derde kamer waarin ik een kijkje nam, werd ik weer verliefd op de sofa! Maar de badkamer trok echter alle aandacht. Achter de schuifdeuren bevond zich een luxe badkamer met aparte douche en bad.

The College Hotel is gevestigd in een monumentaal pand wat zich kenmerkt door hoge plafonds en glas in lood ramen. Het restaurant is mijn favoriet; de witgeschilderde houten balken aan het plafond geven de ruimte een klassiek landelijke uitstraling. De staande kroonluchters met tientallen kleine lampenkapjes zijn daarbij helemaal van nu!

Ook de lobby is met alle zorg ingericht. Felgekleurde stoelen en banken trekken je aandacht en geeft de klassieke inrichting een trendy touch.

The College Hotel – Roelof Hartstraat 1, Amsterdam – www.thecollegehotel.com2 reacties op “The College Hotel Amsterdam”

  A Fashion Moment

  7 december 2012

  Wow, ziet er mooi & chique uit zeg!  26 september 2014

  dat ziet er erg indrukwekkend uit.
  erg mooi en chique.