Sfeervolle raamdecoratie: tips voor sfeer in huis - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
23 december 2018

Een woning die helemaal up-to-date is met de laatste trends is natuurlijk fantastisch, maar je wilt niet dat je huis op een museum gaat lijken en de sfeer langzamerhand verdwijnt. Er zijn verschillende manieren om sfeer in huis te halen, zoals met sfeervolle raamdecoratie.

Alle sfeervolle raamdecoratie verzamelen

Allerlei soorten raamdecoratie kunnen sfeer aan je woning toevoegen, maar de één staat net wat knusser dan de andere. De ultieme sfeermakers op het gebied van raambekleding zijn natuurlijk gordijnen. Neem bijvoorbeeld de knusse vouwgordijnen. Met luxe vouwgordijnen kun je jouw woning een hele andere look & feel geven. Kies zelf de stof van je vouwgordijn uit, bijvoorbeeld linnen. Deze matcht super in een  landelijk interieur.

Vouwgordijnen zijn te verkrijgen met een verduisterende voering, semi-transparant of transparant. Voor de woonkamer zijn semi-transparante vouwgordijnen een mooie keuze. Je vermijdt directe inkijk en houdt de kamer toch lekker licht. Is er een kans dat je vouwgordijnen vies worden en wil je ze gemakkelijk schoon kunnen houden? Kies dan je vouwgordijnen in polyester stof. Je haalt jouw vouwgordijn eenvoudig van het systeem af om uit te wassen. Bij de andere stoffen kun je het beste de bijgevoegde wasinstructies opvolgen.

Trends, trends, trends

Een grote trend die we de laatste jaren zien opkomen en die ook een sfeervolle toevoeging aan je interieur zijn, zijn houten jaloezieën. Met jaloezieën heb je zelf invloed op hoeveel licht je in huis toelaat, doordat je de lamellen kunt kantelen naar de gewenste stand. Houten jaloezieën matchen bij veel woonstijlen en ze zijn erg gemakkelijk schoon te houden. Je kunt je jaloezieën gewoon met een klamme doek afnemen.

Sfeervolle raamdecoratie jaloezieën

 

Gordijnen for the win

Met gordijnen kun je er nooit naast zitten wat betreft sfeer. Of je het nou over vouwgordijnen, duo rolgordijnen of overgordijnen hebt. Voor zowel de slaapkamer als de woonkamer zijn overgordijnen in een mooie tint een supergoede keuze. Combineer in de woonkamer je overgordijnen met plisségordijnen, zodat je optimale sfeer creëert. Naast overgordijnen zijn voile- of inbetween gordijnen ook heel geschikt voor de woonkamer. Met voile gordijnen behoud je lichtinval en het heeft ook een voordelige prijs. Mooie inbetween gordijnen maken je woonkamer heel knus en geven je de perfecte balans tussen privacy en lichtinval.

Sfeervolle raamdecoratie gordijnen

Welke sfeervolle raamdecoratie past het beste in jouw interieur?0 reacties op “Sfeervolle raamdecoratie: tips voor sfeer in huis”