Review: Philips Hue starter kit - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
29 mei 2016

Philips Hue lampen, je hebt er vast wel eens over gehoord. Door middel van een app bedien je heel gemakkelijk de verlichting in huis, waar je ook bent. Je hebt daarbij de keuze uit allerlei lichtkleuren en tinten, zodat je voor elk moment van de dag de juiste sfeer kunt creëren. Klinkt ideaal toch? Dat vond ik nou ook en kon dan ook niet wachten om de Philips Hue starter kit uit te proberen. Lees hier mijn ervaringen!

Waar bestaat de Philips Hue starter kit uit?
Het starterspakket bestaat uit drie lampen en een Bridge. De Bridge zorgt voor een verbinding tussen de Hue lampen en je smartphone of tablet. Ik stond versteld hoe snel je aan de slag kunt. De installatie is in een paar minuten gedaan en het is alles behalve ingewikkeld. Zodra je de Philips Hue app hebt gedownload, de lampen in de fitting hebt gedraaid en de Bridge hebt aangesloten op je WiFi-router, kun je de verlichting al bedienen. Je kunt trouwens tot 50 lampen aansluiten op één Bridge.

Philips Hue starterkit

Philips Hue app
De drie Hue lampen heb ik gebruikt voor de twee hanglampen boven mijn eettafel en een staande lamp bij de zithoek. Met behulp van de app kun je de hanglampen en staande lamp los van elkaar bedienen. Ook kan ik nu zelfs de twee hanglampen afzonderlijk van elkaar bedienen.

Verschillende scènes
In de app vind je verschillende scènes die je kunt inschakelen. Zo is er een scène die de ondergaande zon nabootst, maar ook een scène die fijn is als je wilt lezen of wilt ontspannen. Toen ik een aantal scènes had uitgeprobeerd, besefte ik pas hoeveel verschillende tinten licht er zijn en wat het met je doet. De kleur wit is er in allerlei tinten en het verschilt echt per persoon en per gebruiksmoment welke tint je het prettigst vindt. Daarnaast kun je met de Philips Hue lampen alle kleuren van de regenboog creëren. De mogelijkheden zijn dus eindeloos.

De scène die ik vooral erg prettig vind, is die voor concentratie. Ik werk regelmatig thuis aan de eettafel – wij hebben wel een werkkamer, maar ik vind het toch het gezelligst om in de eetkamer te zitten – en het is verbazingwekkend hoeveel meer gefocust ik ben wanneer ik de concentratie-scène instel. Je kunt trouwens ook zelf spelen met kleuren en lichtsterktes. Heb je een fijne combinatie gevonden, dan sla je dit licht zelf als een scène op en kun je hem gemakkelijk een andere keer opnieuw gebruiken.

Philips Hue concentratie Philips Hue ontspannen

Links de scène ‘concentratie’ en rechts de scène ‘ontspannen’.


Als je van huis bent
De Philips Hue lampen kun je door middel van de app ook bedienen wanneer je niet thuis bent. Moet je onverwacht overwerken en wil je thuis de lampen inschakelen, zodat het lijkt dat er iemand thuis is in verband met veiligheid en tegen inbraak? Dat is dus enkel probleem. Ook kun je bepaalde routines inschakelen. Wil je dat het licht in de keuken aan is zodra je ’s ochtends opstaat of wil je juist ’s ochtends langzaam ontmaken door het licht van de Philips Hue lampen? Je stelt het eenvoudig in.

Kort gezegd: ik ben enthousiast! Wie van jullie heeft ook Hue lampen of denkt erover om deze aan te schaffen? 

Getagd met: ,


0 reacties op “Review: Philips Hue starter kit”