Retro in de keuken - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
3 februari 2014

De retro woonstijl is terug van weggeweest! Ik schreef er een tijdje geleden al een blog over, waarin ik wat kenmerken van de retro woonstijl op een rijtje zette. Ook in de keuken is deze woonstijl weer helemaal de trend. Je hoeft daarbij niet per se helemaal over the top voor retro te gaan. Ook met slechts enkele items breng je de keuken al in een retro sfeertje!

Mint in de keuken  Mint groene keuken

Hoewel de kleuren oranje en groen je met name aan de retro woonstijl zullen doen denken, is mint ook een echte retro kleur voor in de keuken. De mintkleur vind je in verschillende tinten, zoals fris mintgroen of juist de “oude” mintgroene kleur. 

Mint smeg koelkast  Retro keuken

Een grote losse koelkast, bijvoorbeeld de SMEG koelkast, is een echt retro item voor in de keuken. Uiteraard ga je dan voor een exemplaar in een vintage kleurtje! 

Barkruk in de keuken  Retro barkrukken voor in de keuken

Ook barkrukken kunnen een retro uitstraling geven aan de keuken. Ga voor barkrukken met een bruine leren zitting of voor houten exemplaren die er geleefd uit zien. 

Brabantia touch bin  Brabantia touch bin retro

Of ga voor een losse prullenbak in een leuk retro kleurtje. Deze Brabantia Touch Bin in groen en oranje passen bijvoorbeeld perfect in een retro keuken! 

Retrokeukenaccessoires

Maak de keuken tot slot af met retro keukenaccessoires, zoals een ouderwetse weegschaal. Ook zijn bewaarblikken met vintage afbeeldingen en teksten leuk voor in een retro keuken. Zet ze zichtbaar op een plank in de keuken, want ze mogen natuurlijk gezien worden!
.

Heb jij een retro item in de keuken? 

Getagd met: ,


1 reactie op “Retro in de keuken”


    3 februari 2014

    Liiike it! Ik woon in een huurhuis met, helaas, een standaard keuken. Heb daarom juist best veel retro spulletjes om het wat op te leuken! :) Een oude weegschaal, een koffiemolentje, blikken en bewaarbussen in retrostijl en een oud dienblad. Geeft veel sfeer aan een keuken, ik hou zelf niet zo van dat strakke en glanzende!