Report: Woonbeurs 2012 - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
1 oktober 2012

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover en stond mijn eerste welkoms-blogpost op Stripesandwalls.nl online. Bedankt voor alle leuke reacties, hier en op Facebook/Twitter! Ik heb ontzettend veel zin om ermee aan de slag te gaan!

Om meteen goed van start te gaan, besloot ik die middag extra wooninspiratie op te doen op de Woonbeurs in de RAI. Bij aankomst werd meteen duidelijk dat ik niet de enige ben die dol is op design en interieur; wat was het er druk. Maar voor een startende woonblogger is het natuurlijk goed om te zien dat er in Nederland meer interieurliefhebbers zijn!

Doe iets met die saaie (witte) muur
Persoonlijk kan ik strakke witte muren best waarderen, maar een ruimte met enkel vier witte muren is wel erg minimalistisch. Herken jij dit en schreeuwen de muren in jouw woning om meer? Op de Woonbeurs spotte ik twee leuke trends die je interieur op ieder zijn eigen manier een creatieve boost geven. Voor wie écht klaar is met de witte muur en een opvallend kleurtje niet genoeg is, moet de oplossing misschien niet in verf maar in behang zoeken. Behang met een steen- of tegelmotief zijn helemaal hot. In de showroom van Ariadne at Home zag ik dit tegeltjesbehang en was meteen verliefd!

Vind je behang met zo’n motief iets te heftig? Pak die egaal geschilderde muur dan door middel van een ander creatief idee aan. Vorm met spijkers en touw een woord of een tekst op de muur (foto 1). In de showroom van 101woonideeën werd in plaats van touw een te lang snoer gebruikt (foto 2).

      

Licht in de duisternis: lampen
De herfst is er weer en het wordt langzaam donkerder in huis. Naast dat we weer gezellig de kaarsjes aan doen, brengen lampen ook veel sfeer in huis. Op de Woonbeurs zag je verlichting in alle vormen en maten. Mijn favoriet was toch wel de “Muffin” lamp (foto 5); niet zo standaard en lekker retro!

    

Om bij te kletsen of uitgebreid te dineren: de eetkamertafel
Voor sommigen misschien wel het leukste plekje in huis; met z’n allen gezellig rondom de eettafel. Op de Woonbeurs zag ik bij verschillende showrooms de landelijke trend: grote lange houten tafels met verschillende soorten stoelen eromheen. Ikea (foto 1) ging voor de wat meer huiselijkere stijl en in de showroom van vtwonen zag je een wat moderne uitvoering (foto 2). Een geleefde steigerhouten tafel met zowel houten als robuuste stalen stoelen.

 

Natuurlijk spotte ik nog veel meer trends op de Woonbeurs, zoals kleurrijke patchwork tapijten en de ‘uilen-trend’. Maar daarover binnenkort meer!0 reacties op “Report: Woonbeurs 2012”