Recoulered tapijten - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
5 oktober 2012

Perzische roodbruine tapijten met drukke motieven; ik herinner ze nog goed op de vloer bij mijn ouders thuis. Nee, ik was bepaald geen fan. Tot ik op de Woonbeurs zag dat het ook anders kan. Perzische tapijten ouderwets? Deze felgekleurde van ‘From Turkey With Love’ absoluut niet! Het zijn oude originele tapijten die met de hand opnieuw zijn ingekleurd. Ieder tapijt is dus ook nog uniek!

De tapijten zijn afkomstig uit Turkije en eigenlijk klaar om weg te gooien. Althans, dat vindt de lokale bevolking. De wollen kleden zijn namelijk tussen de 50 en 80 jaar oud en zijn door jarenlang intensief gebruik versleten. Terwijl de Turkse bevolking weer opzoek gaat naar een gloednieuwe, worden deze oude versleten tapijten een nieuw leven ingeblazen. Het resultaat is super. Authentiek, maar toch helemaal van nu!

Allereerst worden de tapijten grondig gereinigd en worden ze geschoren. De tapijten zijn natuurlijk niet op elke plek even versleten en zo krijg je een mooie egale dikte. Vervolgens worden ze in de zon gebleekt en zijn ze klaar voor een nieuw kleurtje! Van felgekleurd turquoise en paars tot hippe patchwork varianten. Ik ben verkocht! Wie had dat nou gedacht..

 

 

Wat vinden jullie?! 3 reacties op “Recoulered tapijten”

  Mirjam

  5 oktober 2012

  Marcella, als jij het nou zelf eens wilt uitproberen heb ik nog wel een tapijtje liggen voor je!  5 oktober 2012

  @Mirjam: Haha nou als je ‘m écht niet meer gebruikt? En het niet erg is als ik ‘m verpruts; denk namelijk wel dat het een specialisatie op zich is. Maar ik kan altijd kijken of ik er iets mee kan! Zou in ieder geval weer leuk zijn om een blog over te schrijven!


  Mirjam

  6 oktober 2012

  Marcella, misschien beginnen met een kleintje, het gaat om uitproberen van de techniek en het effect toch! De kringloopwinkel heeft er ook nog wel liggen. Vandaag trouwens open dag kringloopwinkels