Radiator schilderen: tips & tricks - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
10 augustus 2015

Een radiator is vaak niet iets waar je in huis de nadruk op wilt leggen. Hij moet eigenlijk zo min mogelijk opvallen. Een goed onderhouden radiator is een must, want met afgebladderde verf en roestplekken is het al snel een doorn in het oog. Geef de radiator eens in de zoveel jaar een opknapbeurt door ‘m weer opnieuw in de verf te zetten. Wedden dat niet alleen de radiator zelf, maar jouw hele interieur daarvan opknapt? Hier vind je enkele tips bij het schilderen van de radiator.

Tips radiator schilderen1  Tips radiator schilderen2

Klusadvies van Gamma
Ook bij mij thuis kunnen de radiatoren een opknapbeurt gebruiken. Vooral in de badkamer begint de verf los te laten. Dit soort relatief simpele klussen, zoals een radiator schilderen, doe ik graag zelf, maar tips zijn zeker welkom. Wat voor verf moet je gebruiken en hoe breng je de verf gemakkelijk aan? GAMMA biedt tot 16 augustus 2015 een gratis service aan, waarbij je zeven dagen per week via een livechat al jouw klusvragen kunt stellen. Dit leek me een mooi moment om dit eens uit te proberen! Via datvraagik.nl diende ik op zondag(!) mijn vragen in en binnen nog geen minuut ontving ik al een antwoord van klusadviseur Wim. Na afloop ontving ik het ‘chatgesprek’ nog per mail, handig! Hieronder heb ik alle tips op een rijtje gezet.

Dat vraag ik Gamma1

Tips voor het schilderen van de radiator: 

 1. Zorg dat de radiator volledig is afgekoeld voordat je aan de slag gaat.
 2. Ontvet de radiator met ammoniak of St. Marc en laat het goed drogen.
 3. Schuur de radiator vervolgens licht op. Gebruik hiervoor schuurpapier dat geschikt is voor metalen oppervlakten. Dit is harder en fijner dan schuurpapier voor hout. Voor het schuren van verwarmingsbuizen kun je het beste schuurlinnen gebruiken; dit schuurpapier is namelijk erg flexibel en daardoor handig voor ronde oppervlakten. Verwijder het stof met een droge doek.
 4. Schuur eventuele roestvlekjes goed op en behandel het met een metaal primer. Dit heeft het een roestwerende werking en voorkomt dat ze terugkomen.
 5. Wanneer de droogtijd verstreken is, kan de radiator worden geschilderd. Gebruik hiervoor altijd radiatorverf. Dit is namelijk hittebestendig en dekt erg goed. Wanneer je niet veel ervaring hebt met een spuitbus zou ik verven met een kwast en/of roller adviseren.
 6. Schuur na minimaal 16 uur de radiator licht op en breng een tweede laag aan.
 7. Zet de radiator niet binnen 24 uur.
  .

Heb jij wel eens zelf de radiator geschilderd en nog goede tips? 

Getagd met: ,


2 reacties op “Radiator schilderen: tips & tricks”


  28 oktober 2016

  Bedankt voor de tips  20 februari 2022

  Handige tips voor het schilderen van je radiator!