Raamdecoratie: wat zijn de opties? - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
10 oktober 2018

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw huis zijn de ramen voor veel mensen een belangrijk punt. Voldoende daglicht in huis is namelijk voor velen wenselijk. Maar je wilt ook zelf kunnen bepalen wanneer je welke hoeveelheid licht in huis binnenlaat. Daar komt de juiste raamdecoratie om te hoek kijken. Wat zijn eigenlijk de opties?

 

Gordijnen 
Bij gordijnen is de keuze enorm. De stofkeuze is al een flinke uitdaging: voor wat voor stof kies je en ga je voor een printje of effen. Vervolgens moet je ook nadenken over de soort plooi. Hierbij is de stofkeuze meestal leidend. Bij zwaardere stoffen is een enkele of dubbele plooi vaak het mooist. Voor dunne stoffen is een driedubbele plooi geschikt: het geeft het gordijn een luxe uitstraling.

Tegenwoordig zijn zware stoffen voor gordijnen weer sterk in opkomst. Zo zien we steeds meer fluweel; dit geeft de ruimte het luxueuze gevoel van een boutique hotel. Genoeg ‘stof’ om over na te denken.

Vouw- en rolgordijnen
Vouw- en rolgordijnen zijn erg veelzijdig en passen in bijna elke ruimte. Denk aan verduisterende rolgordijnen in de slaapkamer tot vochtbestendige rolgordijnen in de badkamer. Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn weer ideaal wanneer je wél daglicht in huis wilt, maar ook graag wat privacy hebt.

Rolgordijnen kopen? Stel ze naar wens samen en bepaal de mate van transparantie, de soort afwerking en natuurlijk de kleur of print. Heb je een landelijke woonstijl, dan komen vouwgordijnen vaak mooi tot zijn recht. Ze geven de ruimte een luxe en romantische uitstraling.

Jaloezieën
Ook bij jaloezieën is de keuze wat betreft materiaal en kleur erg bepalend voor de sfeer in huis. Witte jaloezieën geven een interieur een open uitstraling. Houten jaloezieën passen dan weer perfect bij een landelijk of Scandinavisch interieur. Waar de meeste mensen voor horizontale jaloezieën kiezen, zijn verticale jaloezieën ook sterk in opkomst.

Benieuwd naar de trends voor gordijnen in huis? Lees het hier.

 0 reacties op “Raamdecoratie: wat zijn de opties?”