Raamdecoratie: trends voor in huis - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
14 oktober 2019

Raamdecoratie wordt niet langer slechts vanuit functioneel oogpunt gezien en ook de mogelijkheden worden met de jaren groter. Interieurtrends zijn steeds bepalender in de keuze die je maakt. En ben je je interieur aan het veranderen? Dan wordt de raamdecoratie ook vaak aangepakt. Gelukkig maar, want raambekleding is een absolute sfeermaker voor je interieur! Ben jij je aan het oriënteren? Lees hier de trends!

Inbetween gordijnen

Wil je sfeer in huis halen? Kies dan voor inbetween gordijnen. Dit zijn gordijnen die qua transparantie tussen vitrage en overgordijnen in zitten. Ze laten nog voldoende daglicht door. Hierdoor zul je niet in het donker zitten, maar de inkijk naar binnen wordt wel wat beperkt. Ze zijn heel goed los te gebruiken, maar ook in combinatie met overgordijnen. Dit laatste is bijvoorbeeld handig in de slaapkamer, die je af en toe toch helemaal verduisterd wilt hebben. Daarnaast zorgt de dubbele raambekleding voor een luxe gevoel, zoals dat van een hotelkamer.

Door voor een aardetint te kiezen, creëer je al snel veel sfeer en warmte in huis, maar houd je het geheel wel rustig. Raamdecoratie mag daarentegen ook steeds gedurfder. Een kleurtje is daarom ook geen gek idee, zoals zalmroze, groen of een mooie blauwtint.

 

Fluwelen gordijnen

Van sierkussens tot stoelen en zelfs banken: fluweel is niet meer weg te denken uit het interieur. Niet zo gek dat je nu dus ook veel fluwelen gordijnen ziet. Deze stof zorgt voor een luxe uitstraling en is een absolute blikvanger in jouw interieur. Het voordeel van velourse gordijnen is dat ze al redelijk verduisterend zijn van zichzelf. Velourse gordijnen zie je trouwens vaak in de mooiste kleuren. Vooral diepe kleuren als emeraldgroen, poederroze en nachtblauw komen prachtig uit als je voor deze stof kiest. Daarbij is de wave-plooi helemaal van nu. Ga voor gemak met gordijnen kant en klaar en laat ze helemaal op maat maken, ideaal!

 

Houten jaloezieën

Hoewel gordijnen nog steeds de meest gekozen raambekleding is, kiezen steeds meer mensen voor alternatieve opties. En dat is niet zo gek, want er zijn ontzettend veel mooie mogelijkheden. Wil je warmte en sfeer in huis halen? Dat lukt ook heel goed met houten jaloezieën. Ook hierbij kun je uit veel verschillende kleurenopties kiezen, zodat het perfect matcht bij de rest van jouw interieur.

Houten lamellen kennen ook meerdere voordelen. Zo kun je heel goed het licht in huis reguleren. Je kunt ze zo ver open of dicht doen als je wilt en zo de lichtinval bepalen. Het licht komt ook wat ‘zachter’ binnen, doordat het licht op de houten lamellen valt. Daarnaast kun je houten jaloezieën eenvoudig schoonmaken en heb je minder last van stof in huis dan met gordijnen. Erg prettig voor mensen met een allergie!

 0 reacties op “Raamdecoratie: trends voor in huis”