Oranje voor in je interieur - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
20 januari 2014

Eind april vorig jaar verzamelde ik voor een Koninginnedag-blogpost mooie beelden van interieurs met de kleur oranje. Ik kreeg daar veel leuke reacties op en zelf was ik ook verbaasd hoe mooi oranje kan zijn voor in je interieur. Vooral de combinatie van oranje met roze vind ik verrassend mooi! In dit artikel ga ik iets dieper in op de kleur oranje en laat ik twee verschillende oranje-trends zien voor in je interieur. 

Oranje en roze in je interieur

De kleur oranje & interieur 
Oranje is de kleur die wij meteen associëren met Nederland en voetbal, maar oranje staat daarnaast ook voor plezier, humor en optimisme. Wanneer we aan oranje en interieur denken, komt al snel de retro woonstijl om de hoek kijken. In de jaren zeventig was deze kleur ontzettend populair voor in huis en zagen we terug op veel retro-behang. Op dit moment is deze kleur niet meer zo populair als toen, maar vandaag de dag zien we de volgende twee oranje-trends voor in je interieur terug: feloranje als statement versus de aardetint oranje voor een warm interieur.

Feloranje als statement
Wanneer je voor de felle oranje variant gaat, kies dan wit als basiskleur voor de rest van je interieur. Een witte basis met oranje als kleuraccent zorgt voor een mooi contrast, maar het geheel is clean en minimalistisch. Het leuke hiervan is dat je slechts met enkele oranje objecten je interieur een andere uitstraling kunt geven. Ga bijvoorbeeld voor een felgekleurde oranje tafel of voor twee oranje kussens in een compleet witte slaapkamer.

Oranje als statement voor in je interieur  Oranje als statement in interieur

De warme aardetint oranje
Oranje is daarnaast een aardetint die warmte kan geven aan je interieur. Combineer oranje elementen met andere terrakleuren en laat de oranje kleur niet te veel overheersen. Ga bijvoorbeeld voor deze mooie Esprit kussens en kleden met leuke printjes (je vind ze ook in de webshop van esprit.nl). De oranje kleuraccenten overheersen niet en combineren prachtig bij de bruine bank. Wat een warm plaatje, vind je ook niet?!

Warme aardetint oranje

Welke oranje-trend vind jij mooier? Feloranje als statement of juist de warme aardetint oranje?
.

Getagd met: ,


2 reacties op “Oranje voor in je interieur”


    4 februari 2014

    Ik vind oranje een hele mooie kleur voor in huis. Lekker warm. Maar ik zou dan wel voor de warme aardetinten gaan.    29 september 2014

    oranje is inderdaad een hele mooie kleur maar om ook echt me huis met oranje meubels in te richten is een ander verhaal.