Open kasten die gezien mogen worden - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
19 maart 2015

Kasten zijn niet langer slechts een functioneel meubel waarin je spullen netjes uit het zicht kunt opbergen. Nee, open kasten zijn juist de trend! Verzamel dus jouw mooiste spulletjes en creëer daarmee een prachtig stilleven in een open kast. Van boeken en magazines tot woonaccessoires en fashionitems: allemaal meer dan waard om in huis gezien te worden!

Modulekasten: denk in hokjes
Er zijn heel wat mooie kasten zonder gesloten deurtjes te vinden, maar dé trend op dit moment zijn ongetwijfeld modulekasten. Stel zelf met verschillende grootte kubussen een kast naar wens samen. Het resultaat is een speelse open kast, waarin je een prachtig stilleven kunt creëren. Maak het zo druk of rustig als je zelf wilt qua spullen in de kast.

Muuto Stacked open kast  Muuto stacked modulekast

.
Open kasten als room dividers

Open kasten geef je niet per se een plekje tegen een muur; ze zijn ook heel geschikt als scheidingswand in een grote ruimte. Doordat de kast open is, laat het wel voldoende licht door en voorkom je dat het in huis donker wordt. Daarnaast geeft het toch een gevoel van één groot geheel, ondanks dat je de ruimte in tweeën deelt. De uitdaging is wel om het aan beide kanten er mooi uit te laten zien. Leuk idee: maak zelf van fruitkistjes een room divider!

Open kast room divider  Roomdivider DIY

Tip: een tijdje geleden liet ik verschillende voorbeelden zien van hoe je een dressoir mooi kunt stylen met accessoires. Weliswaar geen open kast, maar wellicht doe je ideeën op wat je in een open kast zoal kunt plaatsen. Op zoek naar een mooie open kast? Kijk dan eens op otto.nl.
.

(Bron afbeeldingen: 1, 2, 3, 4)

Getagd met: , ,


6 reacties op “Open kasten die gezien mogen worden”


  26 maart 2015

  Wauw, die modulekasten zien er zo prachtig uit! Lijkt me vooral als ze leuk aangekleed/gevuld zijn een lust voor het oog!

  Groetjes Floor  30 maart 2015

  Prachtig al die vakjes! Ziet er allemaal erg leuk uit. Ik denk dat ik thuis ook maar eens zo’n open kast ga kopen!
  Liefs,
  Simone  2 april 2015

  Wow, dat is echt superleuk!  13 april 2015

  Geweldig! Precies dit hebben wij ook met stellingkasten bedacht. Er lijkt zowiezo een toenemende vraag te zijn naar meer ‘open’ ruimtes. Waar een aantal jaren geleden nog alles in kastjes werd verstopt is het tegenwoordig helemaal in, om alles open, bloot en ook industrieel te tonen.  7 mei 2015

  Wat leuk dat modulekasten terug in de mode zijn! Ik vind die fruitkistjes zo’n goed idee, ik hou van upcycling, en deze zijn zo mooi afgewerkt!  18 september 2015

  Ik vind het op de foto’s echt heel gaaf! Toch twijfel ik of ik al mijn ‘rommel’ wel in het zicht wil hebben staan, maar natuurlijk kan een open kast in je woonkamer of hal heel gaaf eruit zien! Zeker als je inderdaad mooie boeken/vazen/beeldjes hebt.