Nieuwe handdoeken kopen? Zo kies je de juiste! - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
9 november 2022

Wil je het hotelgevoel in huis halen? Investeer dan in goede handdoeken voor in de badkamer. Kwalitatieve handdoeken zorgen voor dat luxe gevoel zoals je in een hotel ervaart. Bovendien is het de investering zeker waard, want ze gaan een stuk langer mee. In dit artikel lees je meer over waar je op kunt letten bij het kopen van nieuwe handdoeken.

Afkomst van katoen

De meeste handdoeken zijn gemaakt van 100% katoen. Katoen is een vezel dat vooral voorkomt in landen met een subtropisch klimaat. Egyptisch katoen is van goede kwaliteit, maar ook katoen uit India staat vaak garant voor kwaliteit. Staat erbij vermeld dat het biologisch katoen is? Dan betekent dit dat het nooit met pesticiden of andere chemicaliën in aanraking is geweest. Een fairtrade keurmerk laat daarnaast zien dat er eerlijke handelsvoorwaarden gelden met de lokale katoenboeren.

 

Gewicht staat voor kwaliteit

Het gewicht van het katoen zegt meestal iets over de kwaliteit van het badtextiel. Dit wordt vaak uitgedrukt in gram/m2. Hoe hoger dit getal, hoe zachter en flexibeler de handdoek is. Een zwaardere handdoek is ook sterker en neemt meer vocht op. Maar hoe komt het dat een handdoek zwaarder is dan een andere handdoek? Een handdoek wordt zwaarder wanneer de katoendraden fijner zijn en daardoor zowel verticaal als horizontaal meer draden per vierkante meter kunnen worden geweven. Hierdoor neemt het gewicht toe.

  • Lager dan 500 gram/m2: dit zijn standaard handdoeken van iets mindere kwaliteit. Ze zijn vaak ook een stuk goedkoper.
  • Tussen 550-600 gram/m2: dit zijn kwalitatieve handdoeken voor wie waarde hecht aan fijne, zachte handdoeken.
  • 600 gram/m2 of meer: dit zijn over het algemeen handdoeken van hotelkwaliteit.

 

De juiste grootte

Sta tot slot stil bij de grootte van de handdoek. Hiervoor gelden natuurlijk persoonlijke voorkeuren, ook afhankelijk van hoe lang je bent. In een grote handdoek (badlaken) kun je je helemaal inwikkelen en dit zorgt al snel voor een heerlijk luxe gevoel. Een kleine handdoek is wat handzamer en bijvoorbeeld prettiger wanneer je deze om je hoofd wilt wikkelen om je haren te drogen. Heb je een groot gezin? Dan zorgen kleinere handdoeken ervoor dat je meer in de wastrommel kwijt kunt en minder vaak hoeft te wassen. Ook iets om te overwegen!

  • 50×100 cm: handdoek
  • 70×140 cm: badlaken

Daarnaast kun je natuurlijk nog letten op de afwerking en de kleur van een handdoek. Al met al genoeg punten om op te letten dus! Wil je ook het vakantiegevoel in jouw badkamer creëren? Lees dan eens deze blog voor tips.1 reactie op “Nieuwe handdoeken kopen? Zo kies je de juiste!”