Nieuwbouw? Upgrade met paneel binnendeuren - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
7 augustus 2023

Nieuwbouw: you either hate it or love it. Alles is in elk geval lekker nieuw, wat vele voordelen heeft, maar waarom toch altijd die saaie standaard binnendeuren? Zo ook in ons nieuwbouwappartement. Eén ding was zeker: die moesten vervangen worden door luxe paneel binnendeuren.

 

Tip 1: Upgrade de binnendeuren niet via de bouwer

Wat ik persoonlijk fijn vind aan nieuwbouw: je kunt het helemaal naar jouw smaak maken. Zo verkopen ze het ook aan je: “alles is mogelijk”. Dat is tot op zekere hoogte ook helemaal waar, maar wat ze niet erbij zeggen is dat daar vaak een flink prijskaartje aan hangt. Het sanitair, de tegels, de keuken en ja, ook de binnendeuren: alles heeft in eerste instantie de standaard-optie. Wil je het anders? Dat kan, maar via de bouwer betaal je daar flink voor. Voor de meesten dingen geldt dan ook: regel het zelf. Het scheelt ontzettend in de portemonnee en je wordt niet beperkt in keuzes. Wel verlies je waarschijnlijk net iets meer tijd, maar nieuwbouw is sowieso een kwestie van geduld hebben…

Luxe paneel binnendeuren

Tip 2: Wel of geen glas in de binnendeuren

Binnendeuren zijn er in allerlei stijlen: modern, landelijk, klassiek. Wat jou het meest aanspreekt, is heel persoonlijk. Waar je daarnaast goed over moet nadenken, is of dat je voor een binnendeur met of zonder glas kiest. De functie van de deur is daarbij belangrijk, die vaak gelinkt is aan de ruimte. Slaapkamerdeuren en die van het toilet en de badkamer wil je waarschijnlijk niet van glas; dat heeft geen uitleg nodig. Voor de deur tussen de hal en woonkamer kan glas wel een optie zijn. Je haalt meestal meer daglicht naar binnen en je huis voelt minder hokkerig. Als je hal vaak rommelig is, dan kun je juist een deur zonder glas overwegen.

Meer tips voor het aanschaffen van nieuwe binnendeuren? Lees hier waarop je moet letten. 

 

Tip 3: Laat paneeldeuren direct aflakken

Natuurlijk kun je zelf met de verfkwast in de weer gaan, maar voor een strak eindresultaat is het slim om te overwegen om in een aflakservice te investeren. Met een nieuw huis heb je 101 grote en kleine klussen te doen, dus dan is het best lekker om soms wat uit te besteden. Ik koos ook voor deze optie en het resultaat is superstrak. Zo mooi was het mij zelf nooit gelukt – en dan ben ik aardig secuur ;-) Het merk Skantrae biedt deze aflakservice sinds kort aan; een prachtig merk met een zeer breed aanbod in binnendeuren.

Paneel binnendeur Skantrae

Ik koos voor luxe paneeldeuren uit de serie Skantrae Original via Onlinedeurenkopen.nl. De drie slaapkamerdeuren zijn SKS 217 en de deuren van het toilet en de badkamer zijn SKS 247, alle vijf afgelakt in ral 9010. De zwarte Intersteel deurkrukken (Broome) maken het helemaal af.

Dankzij de nieuwe binnendeuren heeft ons nieuwbouwappartment meteen meer karakter. Ik zeg: doen!

Getagd met: ,


0 reacties op “Nieuwbouw? Upgrade met paneel binnendeuren”