Muursticker wereldkaart - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
19 juni 2016

Op zoek naar iets origineels voor op die lege muur? Wellicht is een muursticker dan een leuk idee! Weer eens wat anders dan lijsten of een poster en je beschadigt de muur niet. Ook ik had nog een witte, kale muur in de logeerkamer en bevestigde daar deze muursticker wereldkaart.

Wereldkaart aan de muur
Naast interieur is reizen mijn grote passie. Ik vind het heerlijk om met mijn backpack nieuwe landen te ontdekken en nieuwe culturen te leren kennen. Omdat ik het leuk vind om in huis wat persoonlijke items toe te voegen, maar niet helemaal vol te hangen met foto’s, vond ik een wereldkaart een mooie, subtiele verwijzing naar mijn passie voor reizen. Deze muursticker wereldkaart van krijtbord materiaal past goed in mijn interieur, aangezien ik erg van zwart-wit combinaties houd. Perfect dus voor op die witte, kale muur in de logeerkamer!

Muursticker wereldkaart3  Muursticker wereldkaart2

De muursticker kwam ik tegen bij de webwinkel Tenstickers.nl en is in verschillende formaten verkrijgbaar. 

Muursticker bevestigen
Het bevestigen van de muursticker is vrij simpel; in zo’n twintig minuten bracht ik de sticker op de muur aan. Omdat dit een vrij grote sticker is en uit allerlei kleine losse onderdelen bestaat (door de vele eilandjes die de wereld rijk is), is het aan te raden om dit klusje met z’n tweeën te doen. Voordat je begint, moet je de muur stofvrij maken.

De sticker wordt geleverd met aan de ene zijde een beschermingslaag en aan de andere zijde siliconenpapier. Voordat je de sticker op de muur gaat bevestigen, is het raadzaam om met een (bank)pasje goed stevig over de beschermingslaag heen te gaan, om er zeker van te zijn dat de sticker goed blijft plakken. Wanneer je de sticker op de muur gaat bevestigen, rol je ongeveer vijf centimeter van het siliconenpapier naar beneden en plak je dit op de muur. Vervolgens rol je dit siliconenpapier steeds verder naar beneden, terwijl je met een pasje over de beschermingslaag gaat en de sticker op de muur plakt. Doe dit van binnen naar buiten om bubbels onder de sticker te voorkomen. Wanneer de sticker helemaal op de muur zit, ga je nog één keer met een pasje over de gehele sticker heen. Tot slot verwijder je langzaam de beschermingslaag.

Muursticker wereldkaart11 reactie op “Muursticker wereldkaart”


    1 juli 2016

    Wat tof zeg!!