Loungeset: welk materiaal kies je? - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
18 mei 2019

Ben je je aan het oriënteren op een (nieuw) loungeset? Dan zul je eerst een keuze moeten maken wat betreft het type loungeset. Wil je juist een grote hoekbank voor als een groep vrienden op bezoek komt, maar waarop je ook alleen lekker kunt liggen? Of kies je voor een lounge-eiland voor het ultieme relaxen? Daarnaast moet je nadenken over het materiaalsoort van de loungeset. Lees hier de voor- en nadelen van wicker, teakhout en textileen.

Loungeset van wicker
Wicker is een populair materiaal voor een loungeset. Het is een kunststof dat relatief weinig onderhoud vraagt, vrij stevig is en daarnaast kan een loungeset van wicker in principe het hele jaar door buiten staan. Het frame is namelijk vaak gemaakt van aluminium of RVS, waardoor de loungeset niet gaat roesten. Desondanks kunnen zon en regen het wicker op den duur wel aantasten, dus het is toch verstandig om een beschermingshoes te gebruiken. Er zijn verschillende soorten te onderscheiden: plat wicker, half rond wicker en rond wicker. Wil je dat je loungeset zo lang mogelijk meegaat? Kies dan voor een dikker soort wicker.

Teakhout
Ook loungesets van hout zijn populair. Over het algemeen vragen houten loungesets wel meer onderhoud en gaan ze minder lang mee vanwege houtrot. Een houtsoort dat wél lang meegaat is teakhout. Dit type hout stoot regen af en droogt niet snel uit. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het hout gaat scheuren. Daarnaast is het supersterk, waardoor het lang meegaat. Hiervoor heeft het dus wel iets meer onderhoud nodig dan wicker, maar als je dit goed doet, gaat het zeker net zo lang mee als wicker en wellicht nog wel langer. Houd er wel rekening mee dat teakhout kan verkleuren. Dit kun je tegengaan door het regelmatig te behandelen met een speciale olie. Teakhout is daarnaast wel wat duurder, maar houten loungesets ogen vaak wel weer een stuk sfeervoller dan wicker.

Textileen
Een relatief nieuw materiaalsoort onder tuinmeubelen is textileen. Het lijkt op echt textiel, waardoor de loungebank veel weg heeft van een normale bank voor binnen. Hierdoor heeft een loungeset van textileen al snel een luxe uitstraling. Dit materiaalsoort heeft eigenlijk geen onderhoud nodig en verweert daarbij niet: het is UV-, vorst- en waterbestendig. Natuurlijk is een beschermingshoes nooit overbodig. Textileen is over het algemeen wel een stuk duurder dan bijvoorbeeld wicker.

Tip: in het voor- of naseizoen vind je vaak mooie acties voor tuinmeubelen!0 reacties op “Loungeset: welk materiaal kies je?”