Wat voor loungeset is beter: vlechtwerk of textiel? - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
23 september 2016

Een loungeset in de tuin is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Het is de ideale investering om comfortabel met vrienden of familie in de tuin te kunnen relaxen. Maar voor welk materiaal kies je bij een loungeset? In dit artikel lees je meer over twee soorten materialen die voor een loungeset vaak gebruikt worden: wicker en textiel.

Wicker
Veruit het meest gebruikte materiaal voor loungesets is wicker of kunststof vlechtwerk. Het materiaal is populair omdat het oogt als natuurlijk riet, maar toch net zo stevig en duurzaam is als kunststof. Het materiaal gaat lang mee, terwijl het bijna geen onderhoud nodig heeft. Ideaal! Je kunt het daarnaast het hele jaar door buiten laten staan. Het materiaal is namelijk bestand tegen alle weersomstandigheden. Wel wordt het materiaal wat kwetsbaarder tijdens vorst. Je kunt er dan maar beter niet op zitten. Loungesets van wicker zijn vaak in meerdere kleuren verkrijgbaar. Je kunt dus een kleur kiezen die perfect bij de rest van je tuin past. Goed wicker is door en door gekleurd, wat betekent dat er bij beschadiging geen witte delen tevoorschijn komen, maar dezelfde kleur zichtbaar blijft.

loungeset-wicker

Outdoor textiel
Dit nieuwe materiaal – ook wel textileen, outdoor lounge of texfiber genoemd – is in korte tijd enorm geliefd geworden. Het in 2011 ontwikkelde materiaal ziet eruit als echt textiel, waardoor de loungesets die van deze stof gemaakt zijn eruit zien als meubilair voor binnen. Toch is outdoor textiel bestand tegen alle weersomstandigheden; een fijn materiaal dus voor tuinmeubelen. De stof heeft geen onderhoud nodig en verweert niet. De loungesets van deze stof zijn dus heel geschikt om de stijl binnenin de woning door te trekken naar buiten: een trend die nu erg populair is!

loungeset-textiel

Zowel wicker als outdoor textiel zijn dus allebei geschikt voor tuinmeubilair. De materialen zijn duurzaam en onderhoudsarm. Voor welk materiaalsoort je kiest, komt dus eigenlijk aan op je persoonlijke smaak. Voor een meer traditionele, landelijke look is wicker het meest passend. Houd je meer van strak en modern? Kies dan voor outdoor textiel.

Welk materiaalsoort voor loungesets vind jij het mooist? 

Getagd met: , ,


0 reacties op “Wat voor loungeset is beter: vlechtwerk of textiel?”