Licht in de duisternis: kaarsen, windlichten en haarden - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
28 december 2014

Met deze donkere dagen kunnen we wel wat licht in de duisternis gebruiken. Dit kan op verschillende manieren, zoals met kaarsen, windlichten en haarden. In dit artikel licht ik voor ieder ‘lichtpuntje’ de trends van dit moment uit. Voor welke bron van licht kies jij?

Shine a light on me: tafelkaarsen
Waar enkele jaren geleden stompkaarsen ontzettend populair waren, zien we tegenwoordig weer de lange dunne tafelkaars terugkeren. Je vindt ze in allerlei kleuren: van trendy zwart tot felgekleurd en zelfs dip dye varianten. Deze kaars geeft een klassieke uitstraling, maar de kandelaar bepaalt uiteindelijk de sfeer. Met kandelaren kun je immers alle kanten op; ze zijn er in allerlei formaten en materialen. Ga je bijvoorbeeld voor een kandelaar met plek voor één losse kaars of voor een kandelaar waar je meerdere kaarsen kwijt kunt?

Kaarsen  Kaarsen

Candle in the wind: windlichten met metaal
Windlichten zien we al jaren. Ze zijn niet alleen leuk voor binnen, maar kunnen ook voor veel sfeer in de tuin zorgen. Waar we voorheen de meer romantische en sierlijke varianten zagen, zijn nu de strakke metalen lantaarns erg populair. Naast stompkaarsen kun je er waxinelichthouders of kerstlampjes in zetten, maar ook bijvoorbeeld kleine cactussen of ander soort decoratie.

Windlicht  Windlicht

Light my fire: warme haarden
Je komt ze vaak tegen in oude panden: de karakteristieke open haard. Prachtig vind ik ze! Maar ook in een strak interieur kan een nieuwe, moderne haard erg mooi zijn. Het geeft niet alleen veel sfeer aan je huis, het is ook écht lekker warm! Ook leuk: wil je geen hout stoken in de open haard, zet er dan kaarsen in! Kun je geen genoeg krijgen van mooie haarden in huis? ELLE Decoration zette 15 mooie haarden op een rijtje.

Openhaard  Openhaard

Hoe zorg jij voor wat licht in huis?
.

(Bron afbeeldingen: 1, 2, 3, 4, 5, 6)1 reactie op “Licht in de duisternis: kaarsen, windlichten en haarden”


    2 januari 2015

    Super gaaf deze windlichten met kaarsen ! Heerlijk om dit zowel binnen als buiten te hebben met deze donkere dagen :)