Leuke tegelvloer ideeën voor in huis - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
29 mei 2017

Heb je een nieuwbouwhuis en wil je graag een warme, sfeervolle uitstraling aan het huis geven? Of woon je juist in een oud, karakteristiek huis en wil je dat nog meer benadrukken? Overweeg eens een mooie tegelvloer voor in huis. Prachtig voor op de vloer in de hal, keuken of badkamer, maar je kunt de tegels ook nog op andere manieren in huis laten terugkomen. Doe inspiratie op!

Tegelvloer in de hal
Dacht je dat een tegelvloer in een Scandinavisch zwart-wit interieur niet zo geschikt is? Dan heb je het mis! Een strak zwart-wit patroon kan juist heel goed. Vooral in de hal is dit een aanrader: je maakt meteen een statement bij binnenkomst en je zal er minder snel op uitgekeken zijn als wanneer je dit bijvoorbeeld in de woonkamer zou doen. In de hal kun je ook tegels op de trap verwerken. Vrolijke, gekleurde tegels zijn heel leuk als je juist van een mediterrane sfeer houdt.

Tegelvloer inspiratie4  Tegelvloer inspiratie3

Tegelvloer in de keuken
Ook in de keuken zijn cementtegels met patroontjes heel geschikt. Het geeft een gezellige sfeer, precies wat je in een keuken wilt! Heb je al een mooie vloer in de keuken liggen? Overweeg dan eens om de tegels tegen de muur te plaatsen. Tip: bij sommige vloeren bevindt het gehele patroon zich over meerdere tegels. Teken het daarom altijd vooraf uit voordat je begint met leggen. Begin daarbij vanuit het midden.

Tegelvloer inspiratie1  Tegelvloer inspiratie5

Tegelvloer in de badkamer
De badkamer hoeft absoluut niet saai te zijn, zeker niet als je voor uitgesproken antieke tegels kiest. Op de website van FLOORZ vind je mooie exemplaren. Door voor allemaal verschillende tegels te kiezen – wel in dezelfde stijl en kleuren uiteraard – en deze op een speelse wijze te plaatsen, creëer je een vrolijk geheel. Het is dus niet altijd noodzakelijk om goed naar de patronen op tegels te kijken en deze mooi op elkaar te laten aansluiten. Dit is afhankelijk van wat voor effect je wilt creëren.

Tegelvloer inspiratie2

Kun je geen genoeg krijgen van mooie tegels? Bekijk dit appartement op Mallorca dan ook eens. In elke ruimte vind je een mooie tegelvloer! 3 reacties op “Leuke tegelvloer ideeën voor in huis”


  31 mei 2017

  Hele mooie vloer in de badkamer! De tegels geven inderdaad een spaanse sfeer aan het huis.  14 juni 2017

  Die tegels geven inderdaad een hoop sfeer in huis, echt heel leuk. En wat een leuk idee om ze zo op de trap te doen.  16 juni 2017

  Wat een coole manier om je tegels op meerdere manieren te gebruiken.. had het nog niet bedacht om ze te plaatsen op de trap of als muur bedekking in de keuken.. vind het echt een tof idee! Dank voor de leuke inspiratie :)
  https://www.onlineparketshop.nl/