Lambrisering schilderen: 8x inspiratie - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
26 juni 2016

Een houten lambrisering in huis vind je – terecht – wellicht wat ouderwets. Toch is lambrisering weer helemaal terug in het interieur, maar dan niet van hout. De lambrisering van nu is namelijk een geschilderd vlak op de muur. Je ziet het steeds vaker: muren die tot ongeveer de helft zijn geschilderd. Het geeft de ruimte meteen een speels effect! Ook ik wil misschien een lambrisering schilderen op de muur en ging daarom op zoek naar wat inspiratie!

Lambrisering schilderen6  Lambrisering schilderen5

Met een geschilderd vlak op de muur kun je leuk met de positie van posters spelen. Plaats een poster net boven het kleurvlak of juist net eronder. 

Lambrisering schilderen7  Lambrisering schilderen8

Om rust te creëren is het mooi om de muur in dezelfde kleur als de meubels en accessoires te schilderen. Hierdoor ontstaat er één geheel. 

Lambrisering schilderen4  Lambrisering schilderen3

Mooi: bij een zwarte lambrisering en een zwart bureau vallen de accessoires (bijvoorbeeld van koper) extra goed op.

Lambrisering schilderen2  Lambrisering schilderen1

Als je een lambrisering op de muur schildert, hoef je dat niet per se superstrak te doen.

Bron afbeeldingen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Bekijk op Pinterest nog meer inspiratie. Wat vind jij van een lambrisering schilderen op de muur? 2 reacties op “Lambrisering schilderen: 8x inspiratie”


    28 juni 2016

    Ik vind het echt een heel mooi effect, voornamelijk de strakke lambrisering. Ik vind het ook heel mooi als er nog een sierlatje tussen de twee delen zit, dat hebben wij in de gang maar de kleurcombinatie is niet heel spannend, hier zit leuke inspiratie bij!    29 juni 2016

    Leuk, ben benieuwd hoe het er bij jou uitziet! Dat sierlatje is inderdaad een leuk, speels idee! Groetjes, Marcella | Stripesandwalls.nl