Juiste matras kiezen: 3 tips - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
15 mei 2016

De juiste matras doet veel voor het slaapcomfort. Bij het kopen van een bed is het dus belangrijk dat je je niet te veel te laat leiden door hoe het eruit ziet. Besteed vooral aandacht aan het kiezen van de juiste matras. Niets is zo vervelend als een bed dat niet lekker ligt! Ben je van plan om binnenkort een nieuw bed te kopen of heb je vaak fysieke klachten als je ’s ochtends opstaat? Lees dan deze tips voor het kiezen van de juiste matras.

Tip 1: Kies een matras dat bij jouw lichaam past
Je lengte, gewicht en postuur zijn bepalend voor het kiezen van een matras en een topdekmatras. Als je voor een matras kiest dat 20 centimeter langer is dan je eigen lengte zit je vaak goed. Een matras van 200 centimeter komt het meest voor, maar 210 of 220 centimeter kan voor lange mensen prettiger zijn. Je lichaamsgewicht is daarnaast bepalend voor de hardheid van de matras. Ben je lichter dan 60 kg, dan kan een matras al snel hard aanvoelen. Ga dus altijd de gewicht-hardheid-indicator na. Kijk tot slot ook naar je postuur. Ben je breed gebouwd? Overweeg dan een breedte van 100 centimeter in plaats van 90 centimeter. Qua formaat zijn er tegenwoordig namelijk allerlei soorten matrassen te vinden!

Tip 2: Kies voor een ventilerend matras
Wist je dat je per nacht tot wel een halve liter vocht kunt verliezen? Een gedeelte hiervan trekt in de matras, wat kan leiden tot bacterie- en schimmelvorming. Helemaal wanneer je het ’s nachts snel warm hebt, is een ventilerend matras aan te raden. Met een goed ventilerend matras zul je het vocht minder opmerken en daarnaast vergroot het de levensduur van je matras. Een katoenen hoeslaken is ook aan te raden; dit natuurproduct ademt en neemt gemakkelijk vocht op.

Juiste matras kiezen

Tip 3: Zorg voor een matras met de juiste ondersteuning
Heb je last van fysieke klachten, zoals rugpijn of pijn in de heupen? Door het kiezen van een matras met de juiste hardheid voor jouw gewicht en drukverlagende eigenschappen kun je deze klachten zo veel mogelijk beperken (of zelfs verhelpen!). Kijk goed hoe je op een matras ligt (ga bij het testen op je zij liggen) en kijk of de matras op bepaalde punten doorzakt. De matras moet in een mooie rechte lijn blijven. Wanneer het doorzakt, geeft de matras op die plek onvoldoende ondersteuning.

Getagd met: ,


0 reacties op “Juiste matras kiezen: 3 tips”