Ideeën voor de muur boven de bank - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
15 juli 2022

‘Wat is leuk voor de muur boven de bank?’ is een vraag die ik vaak voorbij hoor komen. De woonkamer is een plek waar je veel tijd doorbrengt. De muur boven de bank is daarom voor veel mensen een vraagstuk; juist omdat er eigenlijk zo veel mogelijkheden zijn. Doe hieronder inspiratie op en bedenk ook: over een tijdje kun je het best weer eens veranderen. Je keuze van nu hoeft niet voor eeuwig te zijn!

Wandrekjes aan de muur

Ga voor één groot of meerdere wandrekjes aan de muur. Wat je vervolgens in de wandrekjes zet, is aan jou. Daardoor kun je er echt iets eigens van maken. Zet er bijvoorbeeld planten in voor wat meer groen in huis, maar denk ook aan fotolijsten, kaarsen, vaasjes en andere woonaccessoires. Kies je voor meerdere wandrekjes? Speel dan met de hoogte waarop je ze ophangt. Vooral bij een hoge muur is het leuk om ook in de hoogte te werken.

 

Fotocollage boven de bank

Er zijn veel verschillende manieren om met foto’s of posters op de muur boven de bank te werken. Maak een mooie collage met lijsten van verschillende formaten of bevestig een lange wandplank aan de muur waarop je de lijsten kunt zetten. Ook een leuk idee: schilder de wandplank mee in dezelfde kleur van de muur. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer creatieve voor foto’s aan de muur. Hoe leuk zijn bijvoorbeeld deze hexagon vormen waarop je je foto’s kunt afdrukken? Ga voor een foto per hexagon of juist voor één foto verdeeld over meerdere hexagon vormen.

 

Smalle side table achter de bank

Wil je liever geen gaten in de muur maken, maar vind je het wel gezellig om fotolijsten en woonaccessoires achter de bank tentoon te stellen? Ga dan voor een lange, smalle side table achter de bank. Je kunt ook zelf een dichte vensterbank achter de bank maken. Hierdoor creëer je een uitbouw achter de bank waarop je allerlei leuke items kunt tentoonstellen.

Groot fotobehang

Wil je een statement maken, maar niet te veel items aan de muur? Kies dan voor een mooi groot fotobehang met een uitgesproken print. Ook hiermee kun je je interieur helemaal eigen maken.

 

Mooie wandlamp aan de muur

Deze laatste optie is eventueel ook goed met de andere ideeën te combineren: bevestig een mooie wandlamp aan de muur boven de bank. Ga op zoek naar een echte eyecatcher en het liefst eentje die je ook kunt ‘bewegen’. Naar de zijkant of juist van de muur af kunt uittrekken. Daarnaast geeft een wandlamp natuurlijk ook sfeer aan de ruimte; altijd goed voor in de woonkamer!1 reactie op “Ideeën voor de muur boven de bank”


    3 augustus 2020

    Leuke blog met goede ideeën! Toch blijft het maken van keuzes lastig haha.