Hanglamp: perfect voor elke ruimte in huis - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
12 september 2016

Verlichting in huis is enerzijds natuurlijk functioneel, anderzijds zorgt het ook voor een flink portie sfeer in huis. De hanglamp zie je misschien wel het meest boven de eettafel, maar ook in andere ruimtes komt hij perfect tot zijn recht. Van de hal, slaapkamer tot woonkamer: hier vind je inspiratie en tips.

Hanglamp in de hal
De hal is een ruimte in huis die qua styling vaak wordt overgeslagen. Desondanks kun je al met een paar simpele items de hal opleuken, bijvoorbeeld met een mooie lamp. Vergeet de plafonnière of inbouwspots en ga voor een hanglamp als eyecatcher. Omdat het prettig is om in de hal voldoende licht te hebben, is het verstandig om voor een lamp te kiezen waarbij de lampenkap onder open is. Kijk daarnaast goed naar de hoogte waarop je de lamp ophangt. Denk bijvoorbeeld aan lange mensen; vervelend als zij telkens hun hoofd stoten wanneer ze op visite komen.

hanglamp-hal1  hanglamp-hal2

Hanglamp in de slaapkamer
In de slaapkamer kun je op verschillende plekken een hanglamp ophangen. Waar de gemiddelde slaapkamer vaak een plafonnière in het midden van de ruimte heeft en een nachtlampje naast het bed, kun je ook voor een hanglamp kiezen. Boven een nachtkastje is verlichting met dimmer aan te raden, maar dat geldt eigenlijk ook voor een lamp midden in de slaapkamer. In de slaapkamer is soms veel licht fijn – bijvoorbeeld wanneer je je kleding uitkiest – maar juist in deze ruimte is gedimd licht ook heel prettig. Met een dimmer los je dat probleem op.

hanglamp-slaapkamer1  hanglamp-slaapkamer2

Hanglamp in de woonkamer
Wil je in de woonkamer graag een lamp ophangen boven de zithoek, maar vind je het wel belangrijk dat de woonkamer ruimtelijk oogt? Kies dan voor een opengewerkte lamp of een minimalistisch peertje. Zo wordt het zicht niet ‘geblokkeerd’, waardoor het geheel ruimtelijk blijft. Bij Directlampen.nl vind je mooie, opengewerkte hanglampen. Daarnaast zie je steeds vaker een hanglamp naast de bank, boven een bijzettafeltje bijvoorbeeld.

hanglamp-woonkamer1  hanglamp-woonkamer2

Getagd met: ,


2 reacties op “Hanglamp: perfect voor elke ruimte in huis”


  18 oktober 2016

  Ik ben het (bijna) helemaal met je eens, meer hanglampen door het hele huis en voornamelijk grote robuuste industriële lampen, want die zijn zo mooi. Maar verder vind ik een mooie, strakke wandlamp goed passen in de wat modernere interieurs van deze tijd. maar dat blijft natuurlijk persoonlijke voorkeur. Verder vind ik de blog die je schrijft erg fijn om te lezen, ga zo door!

  Groet,

  Maickel  18 oktober 2016

  Hi Maickel, bedankt voor je reactie en compliment :-) Leuk om te lezen! Wandlampen kunnen ook zeker een mooie optie zijn, alleen zit je dan vaak of met een snoer of dat op die plek in de muur elektriciteit ontbreekt. Maar anders zeker ook een mooie optie :-) Groetjes, Marcella